OPTUŽUJU GA DA JE KRAO KONJAK, PALILI MU AUTO, TERETE GA ZA UTAJU POREZA: A on novi Dačićev savetnik!
Foto: Kurir, Beta

ima li u vranje laganje?

OPTUŽUJU GA DA JE KRAO KONJAK, PALILI MU AUTO, TERETE GA ZA UTAJU POREZA: A on novi Dačićev savetnik!

Socijalista koji u Vranju "vedri i oblači" već 11 godina, nikako da izađe iz brojnih afera. Umesto (političke) kazne, stigla je lepa nagrada

Objavljeno: 23:01h

Bivši gradonačelnik Vranja Zoran Antić novi je savetnik potpredsednika Vlade Ivice Dačića.

U ovoj šturoj agencijskoj vesti na prvi pogled nema ništa čudno. Antić verni socijalista, Ivica partijski lider. Ko će kome ako neće svoj svome...

Međutim, Antić je vrlo živopisna politička figura. Toliko živopisna da se Vranjanci krste kad se pomene njegovo novo političko nameštenje. Vreme je da ga upozna i ostatak Srbije...

Ko je, dakle, Zoran Antić?

Gugl uz njegovo ime najčešće vezuje reč "konjak". Antić je, naime, kao član srpske delegacije u Moskvi, prema rečima izveštača s lica mesta, posle jednog od sastanaka grabnuo (što bi Vranjanci rekli) ni manje, ni više nego bocu konjaka. Koja se, avaj, kad su ga primetili u toj nečasnoj radnji razbila u paramparčad, svedoči reporter Kurira s lica mesta.

I umesto da tu negde bude kraj njegove političke karijere, jahao je Antić Vranjem još neko vreme, dok ih Vučić i SNS nisu počistili na izborima 2016. godine.

Antić je poslat u političku ropotarnicu istorije, ali ne lezi vraže. Neko vreme je na društvenim mrežama oplakivao svoju zlehudu sudbinu, s političkim strelicama upućenim na sve strane, pa i prema Glavnoj Partiji u Srbiji (svi znamo koja je).

Ipak, dugogodišnja vernost lideru SPS Ivici Dačiću morala je doći na naplatu i - BINGO! Eto Antića kao novog savetnika trenutnog ministra spoljnih poslova i jednog od kandidata za novog (starog) premijera.

A šta kaže Antić na sve to?

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Ovo nije nikakva funkcija, već prelazno rešenje do formiranja Vlade. Potrudiću se da budem na visini zadatka, zahvalan sam Ivici Dačiću. Moja politička karijera je decenijama vezana za njega i njegov uspon. Da li ću biti savetnik novog premijera, odlučiće Ivica. I ako ne budem, ništa tragično - kaže on za Espreso, pa nastavlja:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.