VUČIĆ ZA ESPRESO: Gašić je platio skupu cenu, bio je godinu i po dana bez funkcije, zaslužio je da bude direktor BIA!
Foto: Nebojša Mandić

održao predavanje studentima

VUČIĆ ZA ESPRESO: Gašić je platio skupu cenu, bio je godinu i po dana bez funkcije, zaslužio je da bude direktor BIA!

Aleksandar Vučić kazao je danas na Fakultetu bezbednosti da Gašić ima mnogo kvaliteta i da je bio najuspešniji ministar odbrane

Objavljeno: 15:25h

Aleksandar Vučić danas je održao predavanje na Fakultetu bezbednosti, a nakon predavanja, premijer Vučić je davao izjave za medije.

13:33 Na pitanje Espresa da li Bratislav Gašić zaslužuje novu funkciju nakon ispada zbog kojeg je smenjen, kada je uvredio novinarku B92, Vučić je odgovorio da "apsolutno zaslužuje":

- On je izdržao godinu i po dana bez funkcije, bio je totalno izopšten, platio je skupu cenu. Pritom smo čuli deset gorih izjava od nekih koje vi podržavate i nisu se ni izvinili - kazao je Vučić u odgovoru na naše pitanje.

foto: Dado Djilas

- Gašić ima mnogo kvaliteta, bio je najuspešniji ministar odbrane, obavljaće funkciju dostojanstveno - kazao je on i dodao da ima puno poverenja.

Kada smo ga podsetili na izjavu iz 2015. godine u kojoj je kazao da "moderna, pristojna i normalna zemlja može biti samo ona zemlja u kojoj se ne vređaju žene, u kojoj nemate mačističke i seksističke ispade, i to jedan jedan ministar ne može da dozvoli" kazao je da stoji iza te izjave i danas.

- Bratislav Gašić je veoma vredan, posvećen čovek, odan svojoj državi. Zahvalan sam Đorđeviću na očuvanju pune stabilnosti Srbije i primernom i odgovornom obaveštajnom radu - rekao je Vučić.

13:27 O plenidbi u bolnici "Dragiša Mišović"

Premijer je kazao da je video "sramotu" ispred bolnice, i upitao zašto se tamo prozivao SNS, i kakve veze ima SNS i Vlada Srbije sa tom pričom.

NAROD ODBRANIO "DRAGIŠU MIŠOVIĆA": Protest ispred bolnice odložio najavljenu plenidbu imovine! (VIDEO)

13:25 "Imam tri opcije za premijer. Nova Vlada biće izabrana 10, 11, 12. juna..." - kaže Vučić koji je kazao da želi da nove članove Vlade sačeka kao novi predsednik Srbije.

13:22 Na pitanje kako komentariše to što je Kolinda, predsednica Hrvatske pevala Tompsonove pesme, kazao je da bi se uzdržao od komentarisanja.

13:21 Ljudi mogu da očekuju veliko povećanje plata - obećao je Vučić.

13:11 Premijer se osvrnuo i na proteste u Srbiji.

- To sam video samo u Americi, i kod nas, da nezadovoljni rezultatima izađu na ulice. Savetnici su mi govorili da moram da sednem sa njima, da im dam nešto. Nisam dao ništa. Ja neću da im dam ništa, da kupujem. Tako su gasili svaki štrajk, kupuj, bacaj pare, samo da bi kupili političku podršku. Neću da kupujem podršku. Ne znam ni koji su to zahtevi, saopštavali su ih preko novina, nisam ispunio nijedan! Nisam se uplašio, i šta ćete sad? Ništa. Zato tako mali Perica sedi ispred TV i zamišlja kako bi lupio šamar Vučiću, a kad dođe ispred njega, to je drugačije - kazao je Vučić.

13:00 Vučić: Kukaju oni koji najviše imaju

"Običan narod nikada ne kuka, kukaju oni koji imaju više, a ne sirotinja! Njih zanimaju samo oni i niko više! Samo se oni drugačije izjašnjavaju, a imaju veću platu od mene. Moja plata je velika, 120.000 dinara, a oni žive pet puta bolje od mene", poručio je premijer.

12:50 Strane sile osnivaju stranke u Srbiji i tako utiču na situaciju ovde, tvrdi Vučić.

foto: Espreso

12:48 "Pre bih bio premijer Srbije, nego Hrvatske"

- U Hrvatskoj se bolje živi, ali mi imamo bolju perspektivu. Oni će imati brojne probleme tek, a mi smo uspeli da rešimo dosta problema - kazao je on.

foto: Espreso

12:40 Osvrnuo se i na ulazak u NATO.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.