Ono kad Vulin zapreti: Ko bude šurovao sa Albancima snosiće OZBILJNE posledice! (FOTO)
Foto: Fonet

NEMA ŠALE!

Ono kad Vulin zapreti: Ko bude šurovao sa Albancima snosiće OZBILJNE posledice! (FOTO)

Snosiće odgovornost svako ko bude pravio ;bilo kakav dogovor sa albanskim političkim partijama pre ili posle vanrednih parlamentarnih na Kosovu, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleskandar Vulin

Objavljeno:

"Svako ko bude pravio, bilo kakav dogovor sa albanskim političkim partijama, radi direktno protiv interesa srpskog naroda i sa tom odgovornošću će morati da se nosi", kazao je Vulin na konferenciji u Vladi Srbije posle sastanka premijera Srbije Aleksandra Vulina s kandidatima Srpske liste na junskim izborima za poslanike u kosovskoj skupštini.

NAŠAO SPAS U DUDU: Bogoljub Karić nas svaki dan sve više fascinira, ali nova fotka je POKIDALA! (FOTO)

"Vulin je istakao da je Srbima na Kosovu neophodno jedinstvo, jer, kako je rekao, bez čvrste i jasne saradnje sa Beogradom, niko se ne može nadati sprovođenju briselskog sporazuma, niti očuvanju interesa Srba na Kosovu.

"Budu li se brojevi promenili, i ne budu li postojali poslanici koji govore u ime srpskog naroda, možete biti sigurni da će Vojska Kosova biti formirana", rekao je Vulin, koji je kao lider Pokreta socijalista rekao da podržava Srpsku listu.

foto: Stefan Jokić

Dodao je da je njegova podrška Srspkoj listi "više neog jasna" i da će učešćem u kampanji pomoći sprskom narodu da sačuva prisustvo na Kosvu i Metohiji.

On je istakao da je dužnost Srba na Kosovu da ne dozvole formiranje Vojske Kosova. "Srbi moraju biti jedinstveni, ne mogu sebi priuštiti luksuz različitih mišljenja oko nacionalnih pitanja, moraju imati neprekidnu saradnju sa Vladom Srbije", rekao je Vulin.

On je dodao da se svakog meseca iz državnog budžeta Srbije daje značajan iznos za plate Srba na Kosovu ida će Vlada nastaviti da to i dalje čini, ali i da Vlada Srbije očekuje da "svaki Srbin" na Kosovu podrži Srpsku listu. ;

Ministar energetike i rudarstva Srbije, Aleksandar Antić je novinarima posle sastanka Vučića s poslaničkim kandidatima na Kosovu rekao da je pitanje sigurnosti snabdevanja električnom energijom Severa Kosova osetljivo i esencijalno pitanje.

"Mi posebno vodimo računa o snabdevanju energijom Severa Kosova i Metohije, jer bilo koje rešenje koje ne bi bilo koordinirano, ljude na severu bi dovelo u poziciju energetskih talaca. Mi vodimo teške razgovore s prištinskom administracijom", rekao je Antić.

Dodao je da je zbog svega toga važno da Srbi s Kosova daju podršku svojim predstavnicima u institucijama u Prštini.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić je rekao da je Srpka lista postala "politički brend".

"Danas je 20 kandidata Srpske liste bilo na sastanku s premijerom Vučićem. Bili smo glas i lice Vlade Srbije, imali smo sa njom konstantu komunikaciju. Ljudi moraju da prepoznaju ozbiljnost i legitimitet Srpske liste, moraju da podrže Vladu Srbije", rekao je Simić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.