NOSI MAJICU S NACISTIČKIM SIMBOLOM, HOĆE DA REHABILITUJE NEDIĆA! I posle se čudi što su ga isterali iz DS! (FOTO)
Foto: Facebook/Hrvatska povijest

provokacija?

NOSI MAJICU S NACISTIČKIM SIMBOLOM, HOĆE DA REHABILITUJE NEDIĆA! I posle se čudi što su ga isterali iz DS! (FOTO)

Bojan Dimitrijević, bivši član Demokratske stranke, poznat je po zalaganju za rehabilitaciju ratnih zločinaca
Objavljeno: 15:03h

Hrvatski portal "Antifašistički vjesnik" došao je u posed fotografije autora knjige "Ustaška vojnica" iz 2013. godine. Desno od Zvonimira Despota koji u ruci drži knjige sedi Bojan Dimitrijević, koautor, inače bivši član Demokratske stranke, poznat po zalaganju za rehabilitaciju ratnih zločinaca Draže Mihailovića, Milana Nedića i Nikole Kalabića.

Ovaj hrvatski portal piše da je Dimitrijević bio ujedno i blizak sa bivšim ministrom Hasanbegovićem i da mu je on novcem Ministarstva kulture finansirao knjige, a za kog je izjavio da je njegov "ideološki istomišljenik".

Dimitrijević je kao gost Hrvatskog instituta za istoriju održao predavanje na revizionističkom jednodnevnom naučnom skupu “1945. – na razmeđi dva totalitarizama”, koji se može opisati kao saradnja hrvatskih i srpskih prokvislinških krugova bazirana na antikomunizmu. Fotografija je postavljena 23. novembra 2013. godine i nalazi se na Fejsbuk stranici "Hrvatska Povijest" koju vodi izdavačka kuća Despot Infinitus.

foto: Wikipedia

Ovaj portal konstatuje kako je veoma čudno da jedan istoričar "Instituta za savremenu istoriju", koji je sigurno jako dobro upoznat sa svim zločinima 7. SS dobrovoljačke gorske divizije "Princ Eugen", ponosno nosio majicu s njihovim obeležjem, i očigledno to namerno ovekovečio na ovoj fotografiji?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.