VUĆIĆ PORUČIO DAČIĆU - Čuvaj mi SRBIJU: Da li je Ivica već u premijerskoj fotelji? (FOTO)
Foto: Fonet

poverenje!

VUĆIĆ PORUČIO DAČIĆU - Čuvaj mi SRBIJU: Da li je Ivica već u premijerskoj fotelji? (FOTO)

Prvi potpredsednik Vlade dobio zadatak od šefa da ne mrda nikud dok se on ne vrati iz Kine i da drži pod kontrolom kabinet u Nemanjinoj 11
Objavljeno:

Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije, dobio je od premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića priliku da se u narednim danima ponovo oproba u vođenju Vlade.

foto: Fonet

Dačić se našao na kormilu u Nemanjinoj 11 zbog premijerovog službenog puta van zemlje, ali i zadatka koji mu je, kako Kurir saznaje, pred put u Peking poverio upravo Vučić.

Stefanović samouvereno: NE POSTOJI kriminalna grupa koja bi mogla ugroziti Srbiju!

- Ovo bi mogao biti znak da Vučić trenutno najviše poverenja ima u Dačića i nagoveštaj da je najbliži odluci da njemu poveri i mesto premijera. Dačić je čak odustao od puta u Njujork, na sednicu Saveta bezbednosti UN, na koju obično ide, pogotovo ako je tema Kosovo, kako bi tokom nedelje vodio poslove Vlade. S obzirom na sve ove okolnosti, izvesno je da će trenutni vršilac dužnosti premijera preuzeti tu funkciju kad Vučić pređe na mesto predsednika. Sad je to postalo jasno i mnogim kandidatima za to mesto - kaže naš izvor iz vrha vlasti. Dačić, koji je i lider SPS, za Kurir objašnjava da je Vučićeva ideja da on ostane u Beogradu i zamenjuje ga dok je u Pekingu, što je, kako naglašava, odraz velikog međusobnog poverenja. Učvrstili saradnju - Na sednici Vlade je premijer rekao da treba da ostanem u zemlji dok se on ne vrati. Moje je zaduženje kao prvog potpredsednika Vlade da zamenjujem premijera kad je on sprečen i to nije ništa novo, tako to funkcioniše bez problema još od 2012. Postoji visok nivo međusobnog poverenja. I ovih dana to radim zajedno s Nebojšom Stefanovićem i nema nikakvih problema u funkcionisanju. Ali to nema veze sa pričom o novom premijeru - napominje šef diplomatije i ovonedeljni v. d. premijera.

foto: Beta

Iako je od 2012. do 2014. već bio premijer, a kasnije i u nekoliko navrata zamenjivao Vučića kad ovaj nije bio u zemlji, Dačić je sada na svojevrsnoj generalnoj probi, jer je u toku tranzicija vlasti posle predsedničkih izbora - Tomislav Nikolić broji poslednje dane na Andrićevom vencu, a Vučić do kraja meseca treba da saopšti ko će ga naslediti na čelu izvršne vlasti. Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je Vučićeva i Dačićeva saradnja dodatno učvršćena tokom predsedničke kampanje. Odlični odnosi - Odnosi na relaciji vrha SPS i vrha SNS su odlični. Da li je to potvrda da će Dačić biti premijer ili ne, daleko je da dotle sada idemo. S obzirom na to da je Dačić prvi zamenik premijera, podrazumeva se da je on taj koji će ostati u zemlji. Ovo je potvrda da Vučić ima poverenja u Dačića i da su odnosi među njima dobri - rekao je Anđelković.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.