VUČIĆ SA SVETSKOM ELITOM: Pogledajte s kim se sve sastao u Pekingu (FOTO)
Foto: Vlada Republike Srbije

forum u kini

VUČIĆ SA SVETSKOM ELITOM: Pogledajte s kim se sve sastao u Pekingu (FOTO)

Predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić učestvuje na Forumu pod nazivom Jedan pojas, jedan put, koji se održava u Pekingu
Objavljeno:

U Pekingu je počeo Forum pod nazivom Jedan pojas, jedan put koji je otvorio predsednik Kine Si Đinping.

Na ovom Forumu učestvuje i predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, koji se tokom Foruma sastao sa liderima zemalja koje učestvuju.

foto: Vlada Republike Srbije

Između ostalog, sastao se sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom, predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, poljskom premijerkom Beatom Šidlo, španskim premijerom Marijanom Rahojom, britanskim ministrom finansija Filipom Hamondom, kao i sa predsednikom Svetske banke Džimom Jong Кimom.

foto: Vlada Republike Srbije

Tokom posete Pekingu, premijer Srbije, sastao se i sa predstavnicima raznih kompanija. Između ostalog sa predstavnicima kompanije Heng Kang, koji su zainteresovani za ulaganje u avio i metalnu industriju, trgovinu medicinske opreme i privatizaciju RTB Bor.

foto: Vlada Republike Srbije

Premijer Vučić pozvao je predstavnike kompanije Heng Кang da dođu u Srbiju i upoznaju se sa mogućnostima ulaganja u medicinski turizam, izgradnju bolnica.

foto: Vlada Republike Srbije

- Za privatizaciju RTB Bor država je spremna da pruži veliku podršku - naglasio je premijer Vučić.

foto: Vlada Republike Srbije

Takođe, sastao se i sa predstavnicima kompanije Higer, koja se bavi proizvodnjom autobusa i koja je zainteresovana za saradnju sa srpskom kompanijom Ikarbus.

foto: Vlada Republike Srbije

- Autobuse koje bi proizvodili sa Ikarbusom izvozili bi na tržište regiona - naglasili su predstavnici kompanije Higer istakavši da su srpski radnici dobro obučeni, a da fabrika Ikarbus ima kapacitete za proizvodnju ovih autobusa.

- Nadamo se podršci Grada Beograda i Vlade Srbije za razvoj tržišta za naše autobuse - zaključili su predstavnici Higera.

Premijer Vučić je istakao da će tržište regiona Zapadnog Balkana značajno rasti i da će projekat Higera i Ikarbusa imati dovoljno veliko tržište.

- Vlada Srbije spremna je da i subvencijama pomogne ovaj potencijalni projekat - naglasio je premijer Vučić.

Tu su i predstavnici Poli grupe sa kojima je razgovarao o vojnoj industriji, bezbednosno informacionim i gradskim komunalnim sistemima.

- Srbija je veoma zainteresovana za saradnju u oblasti namenske i vojne industrije - istakao je premijer Vučić. Cyber security laboratorija je, takođe, veoma važan segment u oblasti saradnje sa kompanijom Poli grupe.

foto: Vlada Republike Srbije

Premijer Vučić je obavestio predstavnike Poli grupe da je Vlada Republike Srbije predložila Narodnoj skupštini usvajanje zakona po kojem će biti dozvoljeno ulaganje inostranih kompanija u našu vojnu industriju do 49 posto, što bi trebalo da ubrza napredak i pospeši modernizaciju proizvodnje u sektoru namenske industrije.

Predstavnici kompanije Poli grupe zahvalili su premijeru Vučiću na mogućnostima i podršci koju u Srbiji imaju kineske kompanije i izrazili nadu da će kompanija Poli grup uskoro u punom kapacitetu poslovati u Srbiji.

Sastancima sa predstavnicima kineskih kompanija prisustvovali su i ministar privrede Goran Кnežević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.