JOŠKA BROZ O MOMCIMA KOJI SU TORTOM GAĐALI LEVIJA: To su Titova deca, ponosan sam na njih!
Foto: Marina Lopičić

podrška mladima

JOŠKA BROZ O MOMCIMA KOJI SU TORTOM GAĐALI LEVIJA: To su Titova deca, ponosan sam na njih!

Broz navodi da su aktivisti Saveza komunističke omladine Jugoslavije uradili pravu stvar i pokazali Francuzu koji je dokazani neprijatelj Srbije gde mu je mesto
Objavljeno:

Josip Joška Broz, unuk bivšeg predsednika SFRJ, poslanik i predsednik Komunističke partije Srbije, otkrio je za „Alo!“ da je ponosan na omladince iz SKOJ-a koji su tortom gađali francuskog filozofa Bernara Anrija Levija.

Broz navodi da su aktivisti Saveza komunističke omladine Jugoslavije uradili pravu stvar i pokazali Francuzu koji je dokazani neprijatelj Srbije gde mu je mesto.

foto: Prtintscreen/Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

- Sasvim je normalno da mladi, koji su perspektiva ove zemlje i svih nas, neće da trpe nekoga ko je radio protiv Srbije. Nažalost, situacija je takva da u Srbiju danas može svako da uđe bez problema, pa i oni koji su otvoreno uvek bili i protiv Srbije i protiv našeg naroda. Levi je zaslužuio tortu u glavu i SKOJ-u svaka čast. To su sjajni omladinci, sa kojima sarađujem i čiji rad dosta pratim, jer smo stalno po nekim zajedničkim skupovima. Dobro rade i imaju moju punu podršku - rekao je lider Komunističke partije Srbije za Alo.

foto: Filip Plavčić

Podesećanja radi, francuski filozof Bernar Anri Levi, koji je domaćoj javnosti poznat po zagovaranju bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, bio je u sredu uveče gost ovogodišnjeg festivala „Beldoks“ sa svojim dokumentarnim filmom „Pešmerga”, kada je usred njegovog govora o filmu iz publike izleteo aktivista SKOJ-a i pogodio ga tortom.

Dok se slatkasta bela i čokoladna masa razlivala po Levijevoj glavi i odelu, drugi mladić je iskočio sa transparentom na kojem je pisalo da Levi podržava imperijalizam, skočio je na binu i vikao mu: „Napolje iz Beograda, podržali ste bombardovanje Srbije ‘99.“

Nekoliko minuta kasnije Levi se vratio i kratko se obratio publici.

- Srbija se nije promenila. Ovo dokazuje da demokratija još nije zaživela u Beogradu i Srbiji. Ne žele da čuju istinu, optužuju me da podržavam imperijalizam, a oni ga podržavaju. Oni su mali fašisti. Ponosan sam što ovde branimo demokratiju. Srbija zaslužuje da uđe u Evropu i čast mi je što je „Beldoks“ u svoj program uvrstio i prikazao ovaj film - kazao je Levi.

Bonus video:

Mladi komunisti otkrivaju: Evo zašto smo gađali Levija tortom

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.