TADIĆ JE TRAŽIO DAČIĆEVU SMENU, A IVICA ODGOVARA: To nije hrišćanski, ni državnički!
Foto: Fonet

oštro

TADIĆ JE TRAŽIO DAČIĆEVU SMENU, A IVICA ODGOVARA: To nije hrišćanski, ni državnički!

Predsednik opozicione SDS Boris Tadić zatražio je smenu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koga smatra odgovornim za pogibiju ambasadora Olivera Potežice
Objavljeno:

Ružić: Tadićevo licemerje

Potpredsednik SPS-a Branko Ružić je zahtev Borisa Tadića ocenio kao vrhunsku političku besprizornost, perfidnost i licemerje.

- Vrhunska perfidnost je danas napadati ministra spoljnih poslova kome najvažniji centri moći u svetu, Moskva, Vašington, Berlin, Brisel i Peking, odaju priznanje za njegov predan rad koji je i doveo do mnogo višeg stepena poštovanja Srbije u međunarodnoj areni. Da nije tužno, sramno i opasno po državne interese, izjave takve individue bile bi smešne - rekao je Ružić, saopštio je SPS.

Ocenio je i da Tadić ne shvata da za njegov politički nestanak nisu krivi građani već on lično.

- Po ko zna koji put iz političkog pluskvamperfekta besramno se igra tragedijama porodica naših diplomata i ponaša se kao politički nekrofil - naveo je Ružić.

Kaže da je Tadić čovek koji je izneverio i izdao sva obećanja i nadanja građana Srbije koji su mu nekada ukazivali poverenje, a da danas političkog krivca za sve svoje lične neuspehe, poraze i frustracije traži u šefu diplomatije i predsedniku SPS-a Ivici Dačiću.

Funkcioneri SPS - a Aleksandar Antić i Đorđe Milićević ocenili su da je Boris Tadić zahtevom za smenu Dačića odabrao da tragediju upotrebi za političku promociju.

Antić smatra da sve optužbe koje Tadić iznosi na račun Dačića, a tiču se bezbednosti naših diplomata u Libiji i pitanja zatvaranja ambasade u toj zemlji, mogu da se kao pitanje postave i samom Tadiću i njegovom ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću - zašto sami nisu uradili nešto po tom pitanju, kada su za njihovog mandata uveliko trajali sukobi u Libiji.

Milićević smatra da Tadić traži alibi za svoje "katastrofalne greške i despotsko ponašanje u vreme kada je bio na funkciji koju očigledno nije zasluživao i na taj način pokazuje da je spreman da učini baš sve kako bi pokušao da dođe do političkih poena".

Funkcioner SPS-a Novica Tončev ocenio je da "nije korektno" da Boris Tadić koristi smrt srpskog ambasadora u Libiji Olivera Potežice za obračun sa Dačićem.

Tončev je agenciji Beta rekao da "izgleda da Boris ima mnogo kratko pamćenje o saradnji sa socijalistima".

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.