Vama je još na vlasti MILOŠEVIĆ, a predsednik vam je između Erdogana i ORBANA! PLJUŠTE UVREDE, LEVI NASTAVLJA DA NAS GAZI! (VIDEO)
Foto: Fonet

HOĆE JOŠ TORTE?

Vama je još na vlasti MILOŠEVIĆ, a predsednik vam je između Erdogana i ORBANA! PLJUŠTE UVREDE, LEVI NASTAVLJA DA NAS GAZI! (VIDEO)

Francuski filozof, ideolog, pisac i reditelj Bernar Anri Levi nije danas hteo da govori o jučerašnjem incidentu, uz opasku da on ne zaslužuje pominjanje, jer u velikoj meri diskredituje samo njegove vinovnike, ali je izneo niz optužbi na račun stanja srpskog društva, demokratije, medija i predsednika
Objavljeno: 18:04h

Levija je pripadnik Novog SKOJ-a pogodio sinoć parčetom torte nakon projekcije njegovog filma "Pešmerga" u Dvorani Kulturnog centra, u okviru Beldoks festivala.

On je na današnjoj tribini posvećenoj nasilju u politici u Kulturnom centru Beograda pokušao da učini jasnijim svoje ranije iznete stavove o ratu u Bosni i bombardovanju Srbije.

- Negde treba povesti rat da bi se civili spasili rata koji zagovara neka naoružana jedinica -rekao je Levi, uz "paralelu" da je "ista priča bila i u Drugom svetskom ratu", kada su, kako je rekao, naši preci u jednom momentu kazali "dosta" nemačkoj okupaciji, "jer su shvatili da diplomatijom ništa neće učiniti".

foto: Fonet

Ovo su momci koji su gađali filozofa Levija tortom u glavu! OTKRILI SU NAM I ZAŠTO! (VIDEO)

Sinoć su ga gađali tortom u BG, ali to mu nije prvi put: LEVIJA ZASIPAJU GODINAMA, pogodili su ga bar 10 puta! (VIDEO)

Na pitanje šta bi se dogodilo da je neko iz Srbije u Parizu zagovarao bombardovanje Francuske, Levi je rekao da on nikada nije bio za bombardovanje Srbije, već za sklanjanje Miloševića sa vlasti.

Danas, rekao je, Srbija opet ima Miloševića:

- U Srbiji ljudi uživaju prave slobode, ali Milošević je još uvek na vlasti: Milošević na bis, Milošević "minus 20" i Milošević bez rata. Vaš predsednik sabotira suočavanje sa prošlošću i lamente nad užasima u Bosni, etničkom čišćenju na Kosovu i medijske manipulacije građanima Srbije. Istovremeno vaš predsednik tvrdi da je Evropljanin i da želi da Srbiju uvede u Evropu. Evropljani igraju tu igru, računajući tu i Francusku, i bez pogovora uzimaju zdravo za gotovo te izjave - naveo je Levi.

foto: Profimedia

Dodaje da već jedan vek postoji ista percepcija Balkana: nemirni narodi skloni problemima i ratu, a manje skloni demokratiji zaslužuju samo gospodara koji ih čuva.

- Neku mešavinu Viktora Orbana i Redžepa Tajipa Erdogana - smatra Levi.

Francuski filozof je napomenuo da je u Beogradu da bi iskazao solidarnost sa svojim prijateljima, Goranom Markovićem, Filipom Davidom i novinarima Vremena i Danasa.

- Svi moji prijatelji su u stanju otpora i danas, baš kao što su to bili kada je počeo rat u Jugoslaviji. Njima Evropa treba da pomogne - kazao je Levi.

BONUS VIDEO: Mladi komunisti otkrivaju: Evo zašto smo gađali Levija tortom

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.