PRVI ZA ODSTREL? Stručnjaci veruju da će Vučić kao predsednik prvo smeniti njega!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

smene?

PRVI ZA ODSTREL? Stručnjaci veruju da će Vučić kao predsednik prvo smeniti njega!

To je ocena vojnih analitičara koji podsećaju da je Dikovića 2011. imenovao Boris Tadić kao predsednik
Objavljeno:

Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković mogao bi prvi da se nađe "na meti za odstrel" kada Aleksandar Vučić stupi na dužnost predsednika, piše Danas.

To je ocena vojnih analitičara koji podsećaju da je Dikovića 2011. imenovao Boris Tadić kao predsednik, a da se nakon toga načelnik generalštaba oslanjao na podršku odlazećeg predsednika Tomislava Nikolića. Vojni analitičar Aleksandar Radić za Danas kaže da je promena načelnika Generalšataba političko pitanje o kom će isključivo odlučivati Aleksandar Vučić.

Radić podseća da po zakonu Diković može ostati na čelu vojske do navršenih 58 godina života, što će se ispuniti već u maju sledeće godine. On smatra da je za sada još rano govoriti ko bi mogao da bude Dikovićeva zamena. Radić ne veruje da će Vučić, kada stupi na dužnost predsednika, promeniti i ministra odbrane Zorana Đorđevića jer je, kako kaže, u izboru Đorđevića Vučić lično učestvovao. S druge strane, politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da je Đorđević na funkciju ministra došao kao privremeno rešenje, zbog čega ne isključuje mogućnost da i on bude zamenjen. Međutim, i Anđelković smatra da će Vučić, po stupanju na dužnost predsednika, želeti da da svoj lični pečat vojnobezbednosnoj sferi te da će sigurno nastojati da sprovede neke kadrovske promene, piše Danas.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.