MISTERIOZNI IZLETI U TUNIS SRPSKIH DIPLOMATA U LIBIJI: Pre dve godine oteto i ubijeno dvoje, sad poginuo ambasador!
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/PANCEVO RTV/Kurir

šta su tražili tamo?

MISTERIOZNI IZLETI U TUNIS SRPSKIH DIPLOMATA U LIBIJI: Pre dve godine oteto i ubijeno dvoje, sad poginuo ambasador!

Pitanje koje se nameće: Koji je to "opravdan razlog" zbog kojeg su ambasador, a ranije i oteti i ubijeni službenici ambasade, često išli u Tunis, preko područja koje kontrolišu izuzetno opasni ekstremisti?
Objavljeno: 13:02h

Oliver Potežica je i tada bio na putu za Tunis, kad su oteti Slađana i Jovica, otkriveno je pre godinu i po. U koloni vozila nalazilo se i vozilo sa Potežicom (verovatno ovo isto u kojem je doživeo smrtonosnu nesreću), i na tu kolonu otvorena je vatra, saopšteno je.

Vozilo sa ambasadorom je uspelo da pobegne teroristima, a otet je automobil sa Slađanom Stanković i Jovicom Stepićem.

Pokojni Potežica je tada govorio da se "u Tunis ide redovno, jer se masa aktivnosti odvija u Tunisu", i da "nikakvih indicija nije bilo da bi oni mogli biti oteti". Nedugo posle toga je saopšteno da u Sabrati, u kojoj se desila otmica, "deluje opasna ekstremistička grupa".

Inače, kasnije je u javnost procurela informacija da je BIA preporučila zatvaranje ili izmeštanje ambasade u Libiji, zbog loše bezbednosne procene, ali ovaj zahtev je u Ministarstvu spoljnih poslova ignorisan.

foto: Kurir

Što nas dovodi do novih pitanja: "Zašto je ambasador Srbije, sa službenicima ambasade, išao na službeni put u Tunis, preko područja koje kontrolišu opasni ekstremisti"? Kakav je to državni interes toliko jak da se direktno ugroze životi ovih ljudi? Da li je državni interes da se dovode u opasnost životi naših građana?

Na žalost cele Srbije, Slađana i Jovica su posle 104 dana u zarobljeništvu nastradali u američkom bombardovanju ekstremističkog kampa islamista 20. februara 2016. godine.

Pentagon je kasnije demantovao da su Srbi poginuli u napadu Amerikanaca na kamp:

- Njihova tela bi bila u gorem stanju da su poginuli od udara bombi - saopšteno je tad iz Pentagona.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.