MINISTARSTVO odgovorilo STAMATOVIĆU: Prikupite dokumentaciju i dobićete dozvolu za izgradnju gondole!
Foto: Filip Plavčić

reakcija

MINISTARSTVO odgovorilo STAMATOVIĆU: Prikupite dokumentaciju i dobićete dozvolu za izgradnju gondole!

Svako ko podnese svu potrebnu, zakonom propisanu, dokumentaciju dobiće građevinsku dozvolu u najkraćem mogućem roku. To je zakon i on važi za sve
Objavljeno:

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da će izdati dozvolu Opštini Čajetina za izgradnju gondole na Zlatiboru čim ta lokalna samouprava prikupi svu potrebnu dokumentaciju.

Povodom izjave predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, ovo ministasrstvo izdalo je saopštenje koje vam prenosimo u celosti:

- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podržava gradnju godnole na Zlatiboru, jer želi da jedno od najomiljenijih turističkih destanicija u Srbiji dobije što bolji sadržaj i da bude što posećenije.

Svako ko podnese svu potrebnu, zakonom propisanu, dokumentaciju dobiće građevinsku dozvolu u najkraćem mogućem roku. To je zakon i on važi za sve.

INTERVJU MILAN STAMATOVIĆ: Zlatiborca ne možete kupiti ni za milion evra, a ne 1.000 dinara i sendvič! Vučić nikad neće pobediti ovde!

Ministarstvo, koje je na raspolaganju 24 sata dnevno svim investitorima, podseća da je opštini Čajetina omogućeno da projekat gradnje gondole radi u fazama. U februaru je zvanično odgovoreno opštini Čajetina i investitoru koja još dokumenta i u kojim rokovima bi trebalo da podnese, kako da bi mogli da dobiju građevinsku dozvolu po zakonu. Isto je ponovljeno i u brojnim telefonskih razgovorima koje su predstavnici ministarstva imali sa predstavnicima opštine Čajetina, kao i predstavnicima preduzeća zaduženog za sprovođenje ovog projekta.

Građevinsku dozvolu, koja se izdaje elektronskim putem, nije moguće drugačije dobiti, osim po zakonom predviđenom procedurom, i zato nismo upoznati o kakvom obećanju govori predsednik opštine Čajetina. Isključivo od opštine Čajetina zavisi kada će dobiti građevinsku dozvolu za gondolu - a to će biti onog trenutka kada podnesu svu potrebnu dokumentaciju.

Podsetimo, Milan Stamatović izjavio je ranije danas da je dolazak karavana autobusa nezadovoljnih gradjana u Beograd odložen do 19. maja zbog obećanja nadležnih u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da će građevinska dozvola za izgradnju gondole na Zlatiboru biti ubrzo izdata.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.