ISELJAVAJU SE MIGRANTI IZ ŠIDA I CENTRA BEOGRADA: Država uskoro kreće u akciju
Foto: Filip Plavčić

nepoželjni

ISELJAVAJU SE MIGRANTI IZ ŠIDA I CENTRA BEOGRADA: Država uskoro kreće u akciju

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Nenad Ivanišević, najavljuje iseljavanje migranata
Objavljeno: 09:42h

Prihvatni centar za migrante u Šidu se zatvara, a u skorom roku, izmestiće se i migranti iz centra Beograda, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva rada Nenad Ivanišević. On je za RTS izjavio:

"Postignut je dogovor, Komesarijat za izbeglice je izneo tačne lokacije gde je svako od tih migranata u gradu, u kojim centrima ima mesta, napravili smo plan, zajedno ćemo sa NVO tim ljudima jasno reći da je prosto nemoguće više da ostanu tu, nema smisla".

foto: printscreen, Tanjug

Ivanišević kaže da je pročitao zahteve ljudi u Beogradu, kojima je neprijatno da kasno prolaze pored Ekonomskog fakulteta, a i da su se i studenti tog fakulteta žalili na ponašanje migranata, koji praktično spavaju u parku, a dodaje i sledeće:

ŠARČEVIĆ NAJAVIO SMENE zbog paketa o seksualnom nasilju nad decom

"Upravo zato je KIRS napravio plan izmeštanja migranata iz centra Beograda u narednih 20 dana. Nije ih lako tek tako izmestiti, pre svega, radi se o živim ljudima, a mi ne želimo da primenimo silu. To što je neprimenjujemo, ne pokazuje slabost, već upravo - humanost koju hoćemo do kraja maksimalno da pokažemo".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.