BEZ KVORUMA: Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda odložena za 1. Mart
Foto: Promo

KURIR TV

BEZ KVORUMA: Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda odložena za 1. Mart

Gradska skupština broji 110 odbornika a Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije ukupno imaju 54, odnosno nedostaju im dva glasa

Objavljeno:

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda odložena je za 1. mart, jer jutros već na početku rada nije bilo kvoruma. Predsedavajući Toma Fila je na početku konstatovao da je u skupštinskoj sali 60 od ukupno 110 odbornika i dodao da će sednica "biti nastavljena 1. marta". Odbornici liste "Mi - Glas iz naroda" ne prisustvuju sednici, a jedan od predstavnika te liste Branimir Nestorović se pojavio, ali je napustio skupštinsku salu.

Gradska skupština broji 110 odbornika a Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije ukupno imaju 54, odnosno nedostaju im dva glasa. Opoziciona lista "Srbija protiv nasilja" ima 43 odbornika, a koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (NDSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) - sedam. Lista "Mi glas iz naroda" Branimira Nestorovića osvojila je šest mandata, a njen nosilac na izborima u Beogradu je bio Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad - iza je Srbija". Novi odbornici imaju rok do 3. marta da formiraju gradski parlament, ili će se ići na nove izbore.

Da li legalna većina za formiranje vlade na nivou grada već postoji?

Ukoliko istekne zakonski rok za formiranje gradske vlasti koji su sledeći koraci? Šta zakon dalje nalaže?

Kada najranije mogu biti održani novi izbori?

Gosti Usijanja:

Boško Jakšić novinar

Ibro Ibrahimović član Glavnog odbora SPS

Perko Matović analitičar Centra za nacionalnu politiku

Urednica I voditeljka: Jelena Pejović

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.