VUK DRAŠKOVIĆ: Vučić nije svestan da nema kontrolu nad stvarima u Srbiji!
Foto: Filip Plavčić

otvoreno o svemu

VUK DRAŠKOVIĆ: Vučić nije svestan da nema kontrolu nad stvarima u Srbiji!

Lider SPO kaže da, i kada je bio nacionalista, nije bio "ludi nacionalista odnosno nacionalista koji mrzi"
Objavljeno:

Lider Srpskog pokreta obnove i nekadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Drašković izjavio je da tajne službe vladaju Srbijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom.

"Srpski narod je dobar narod. Od njega se krije istina. Neka se srpski narod sudari sa zločinima Slobodana Miloševića, videćete da će Srbija postati simbol nade. Službe bezbednosti u Srbiji su Levijatan koji ubija Srbiju. Njihovi ljudi su u Vladi, medijima, tužilaštvima. Oni finansiraju tabloide koji sramote Srbiju i svaki dan seju mržnju protiv Bošnjaka i svakoga u okruženju. To je aparat zla koji se hrani nesrećom", izjavio je Drašković u Pressingu.

Dodao je da nijedan premijer posle 5. oktobra nije svestan da nema kontrolu nad stvarima u Srbiji.

VUK LETI IZ VLASTI! Demonstracije ga koštale saradnje sa SNS?!

"Bojim se da Aleksandar Vučić niti ijedan premijer posle 5. oktobra nisu svesni da nemaju kontrolu. Kad su nedavno otvoreni tajni dosjei u Bugarskoj, svi su se šokirali. Od 15 vladika Bugarske, čak 12 ih je bilo tajnih generala UDBA. Najveći zločin po meni je ubistvo Jugoslavije. Jugoslavija je ubijena, mnogi su želeli raspad Jugoslavije na svim stranama", rekao je on.

Drašković kaže da, i kada je bio nacionalista, nije bio "ludi nacionalista odnosno nacionalista koji mrzi".

"Smatrao sam Jugoslaviju večnom. Ja sam kao nacionalista tada zagovarao neke stavove za koje sam verovao da su u interesu poboljšanja prava Srba, ali nikako na štetu prava drugih", tvrdi Drašković.

Dodaje da nije bio četnik i da je rođen u komunističkoj partizanskoj porodici.

"Ja sam valjda bio jedini u Srbiji intelektualac od ugleda koji je žestoko ustao protiv uvođenja sankcija Sloveniji 1987/88 godine. Podržavao sam predlog Hrvata i Slovenaca za preustrojavanje Jugoslavije. Ja sam bio za, Milošević bio protiv", kaže on.

Kazao je da bi, sa ovim političkim iskustvom, voleo da se vrati se pred kraj 80-ih godina dvadesetog veka.

"Da mi je da se vratim verovatno bih govorio tiše. Izbegao bih metafore i opasne reči i ne bih napravio grešku kao 1988. godine kada sam se pridružio Klubu književnika koji je "sedlao konja za Miloševića". Bio sam svestan toga, ali je to bila takva jedna atmosfera", istakao je Drašković.

Tvrdi da je bio žrtva jedne opšte impresije koja je zavladala Jugoslavijom.

"Međutim, veoma brzo sam prepoznao o čemu se radi i borio sam se 10 godina protiv njega i podneo ogromne žrtve. Cena je plaćena i u ljudskim životima", podseća Drašković.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.