VUK LETI IZ VLASTI! Demonstracije ga koštale saradnje sa SNS?!
Foto: Filip Plavčić

sns ne oprašta?!

VUK LETI IZ VLASTI! Demonstracije ga koštale saradnje sa SNS?!

Višegodišnja koaliciona saradnja dve stranke ozbiljno je poljuljana nakon Draškovićevih objava o demonstracijama na Tviteru
Objavljeno: 09:47h

Rukovodstvo Srpske napredne stranke će u narednim danima preispitati saradnju sa liderom Srpskog pokreta obnove Vukom Draškovićem.

Višegodišnja koaliciona saradnja dve stranke ozbiljno je poljuljana nakon Draškovićevih objava o demonstracijama na Tviteru, koje su protumačene kao podrška studentskim protestima i nakon kritika načina na koji je Vlada Srbije reagovala na odluku suda u Kolmaru da ne izruči bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja Beogradu.

Drašković je naime odluku o zabrani putovanja naših zvaničika u Francusku nazvao "potezom u korist naše štete" dodajući da Vučić nema njegovu podršku za ono što je suprotno evropskim integracijama.

"S obzirom na to da ovo nije prvi put da naš koalicioni partner ima drugačije stvove o određenim pitanjima uskoro ćemo o našoj saradnji razgovarati na organima stranke," rekao je za "Novosti" predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Na Draškovićeve komentare, na Tviteru je sredinom aprila reagovao je i potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević koji je lideru SPO poručio da ne može sedeti na dve stolice i pozvao ga da se izjasni da li je u koaliciji sa SNS ili se pridružuje Jankoviću, Jeremiću, Raduloviću i Obradoviću.

List prenosi i da zamenik predsednika SPO Aleksandar Čotrić ne ocekuje "odmazdu" naprednjaka jer podrška SPO Vučiću u svim potezima koji približavaju Srbiju EU nije dovedena u pitanje.

"Ne vidim zbog čega bi nam Vučić i SNS zamerali. Mi smo uz sve magistralne tokove politike vlade a to što kao i svaka stranka imamo svoje viđenje određenih pitanja ne ugrožava koaliciju", rekao je on.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.