VUČIĆ NAJAVIO SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE: Plata će biti 1.400 evra, evo kakvo je stanje sa PENZIJAMA!
Aleksandar Vučić, Foto: Zorana Jevtić

PREDSEDNIK SRBIJE

VUČIĆ NAJAVIO SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE: Plata će biti 1.400 evra, evo kakvo je stanje sa PENZIJAMA!

Dodaje i da će minimalac biti povećan na 650 evra, što pokazuje brigu o ljudima.

Objavljeno: 19:01h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja plan "Srbija 2027 - skok u budućnost".

Vučić je tokom svog obraćanja najavio da je plan da prosečna plata bude 1.400 evra.

- Krajem ove godine prosečna plata će biti 958 evra, 2025. godine prvi put će prosečna plata preći 1000 evra, a 2027. godine predviđeno je da bude 1.400 evra.

Plata
foto: Printscreen/RTS

- Za ovo ima nekoliko važnih uslova. Planirana stopa rasta je 3,5 odsto, a naredne dve godine još 4 odsto. Želim da kažem da ćemo se postarati da sve projekte koje radimo, radimo da bismo povećali stopu rasta. Da bismo povećali životni standard građana, i do sada smo pokazali da umemo da čuvamo našu ekonomiju. Pozivam i privatni sektor da nam pomogne. Čovek je uzeo hotel Slaviju i rekao da će sve srediti do Expa. Svaka čast, a mi ćemo gledati da pomognemo na svaki način - dodao je predsednik.

Vučić je rekao da sve ovo radi zbog mladih, i istakao je da će uslovi života biti mnogo bolji, pozivajući ljude koji su otišli u inostranstvo da se vrate u zemlju.

- Što se penzionera tiče, prosečna penzija ove godine je bila 391 evro, a do kraja 2027. godine, očekujemo da će penzija biti 650 evra. To će biti kvantni skok, skok u budućnost, za naše penzionere - ističe on.

Plata
foto: Printscreen/RTS

Dodaje i da će minimalac biti povećan na 650 evra, što pokazuje brigu o ljudima.

Plan inače predviđa šest prioriteta: podizanje životnog standarda građana, ubrzanu modernizaciju zemlje, razvoj infrastrukture, industrijalizaciju, poljoprivredu i životnu sredinu, pod pet integralni razvoj i "Expo 2027".

Bonus video:

01:04

OVAKO MOŽEMO DA ISPRATIMO TOK POVEĆANJA PENZIJA DO 2024. GODINE! Stručnjak otkrio pokazatelj: Ovaj deo godine je presudan!

(Espreso/ Kurir/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.