Dačić: Imali smo obavezu da reagujemo zbog srpskih žrtava na Kosovu!
Foto: Fonet

odluka suda

Dačić: Imali smo obavezu da reagujemo zbog srpskih žrtava na Kosovu!

Srbiji je potrebno, kaže on, da krupnim koracima napred uhvati korak sa Evropom, a da bi se to postiglo neophodne su sigurne finansije, da se stvore uslovi za rast
Objavljeno: 07:29h

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija ne meša u rad pravosudnih organa Francuske ali da je Beograd imao obavezu da reaguje na oslobadjanje bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja baš zbog srpskih žrtava na Kosovu, za koje je delom odgovoran i Haradinaj. - Srbija poštuje sebe i to je naša obaveza prema srpskim žrtvama, koje su i pale na Kosovu izmedju ostalog i zbog Haradinaja. Zato ne možemo bez reči da prihvatimo odluku Francuske... Mi se ne mešamo u rad francuskog pravosuđa ali to je i odnos francuskih vlasti prema žrtavama u Srbiji - rekao je Dačić novinarima posle polaganja venca na spomenik Dimitriju Tucoviću na Novom groblju u Beogradu. On je dodao da mu je jedan francuski ministar rekao da Vlada nije mogla ništa da uradi jer je to odluka suda, ali je dodao da je i sudska vlast jedna grana vlasti u Francuskoj i da to pokazuje i odnos francuskih vlasti prema srpskim žrtvama.

VUČIĆ: Prosečna plata do kraja godine do 440 evra! Dačić je rekao da Srbija može da prekine diplomatske odnose sa Francuskom i da protera njihovog ambasadora iz Beograda ili da povuče svog ambasadora na konsultacije i da u odredjenom periodu ne učestvuje na skupovima koji se održavaju u toj zemlji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.