VUČIĆ: Prosečna plata do kraja godine do 440 evra!
Foto: Beta

Obraćanje premijera

VUČIĆ: Prosečna plata do kraja godine do 440 evra!

On je rekao da je u martu prosečna plata u Srbiji bila 391 evro, a da pre kraja godine treba da bude 430 do 440 evra
Objavljeno: 15:46h

Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas Rudarski basen Kolubara, Polje D u Medoševcu, gde je razgovarao sa radnicima i poželeo im srećan Praznik rada, uz zahvalnost što su, kako je rekao, uvek bili tu za svoju državu.

- Hvala vam, kada god je bilo teško bili ste tu za svoju državu - rekao je Vučić koji je u Kolubaru došao sa ministrima energetike, rada i privrede, Aleksandrom Antićem, Aleksandrom Vulinom i Goranom Kneževićem, kao i vršiocem dužnosti direktora EPS-a Miloradom Grčićem.

Vučić je naveo da se danas razgovaralo o tome kako da se ubrzaju procedure oko javnih nabavki, ali i o regulisanju statusa radnika koji su na privremeno-povremenim poslovima.

Premijer i izabrani predsednik Srbije je radnicima preneo da se razgovara i o zaštiti na radu, te nabavci bolje opreme.

Ove godine 250 miliona evra biće uloženo u Kolubaru i to će biti najveća investicija u Srbiji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić, nakon obilaska polja D u Kolubari.

(UŽIVO) PROTEST, 29. DAN: Krenula protestna šetnja sa Trga Nikole Pašića, kolona ide prema Vladi Srbije! (FOTO) (VIDEO)

- Olakšaćemo i javne nabavke u nartednih sto dana, što je važno za radnike, a važno je i zbog zamerki koje smo imali EPS-u i Ministarstvu, jer želimo da se podigne nivo proizvodnje struje, ali i uglja.

Namera je da proizvodnja uglja pređe 28 miliona tona, da stignemo proizvodnju iz 2016, poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, da bi godišnji rast BDP bio 3 odsto, u naredna tri kvartala mora biti 3,7 procenta.

foto: Beta

On je preneo da je sa sindikatom bilo reči i o tome da radnici na privremeno povremenim poslovima dobiju stalni radni odnos.

Dobro je, rekao je, što je nezaposlenost pala na 13 procenata, a cilj je da za dve godine padne i ispod 10 odsto, odnosno ispod proseka zemalja EU.

On je podsetio da je sa radnicima bio i kada je uklanjana voda sa kopa Tamnava i danas, na praznik, i da vodi računa o njihovim interesima i portrebama, u skladu sa mogućnostima.

Razmišlja se, na primer, o daljem povećanju minimalne cene rada, koja je, podsetio je, sa 121 povećana na 130 dinara po satu rada, a namera je da se još poveća, ali mora da se razgovara i sa poslodavcima, na Socijalno-ekonomskom savetu.

Povećanje plata i penzija biće značajnije nego do sada, u stvari najveće do sada, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić, i poručio da će iduće godine biti još veće.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.