TO ŠTO JE CRNA GORA UŠLA U NATO, SAMO JE SRBIJI DOBAR PRIMER: Jovanović čestitao Crnogorcima!
Foto: Dragana Udovičić

koliko je ovo normalno?

TO ŠTO JE CRNA GORA UŠLA U NATO, SAMO JE SRBIJI DOBAR PRIMER: Jovanović čestitao Crnogorcima!

Liberalno demokratska partija pozdravila je i čestitala Crnoj Gori na odluci kojom je zvanično potvrđeno njeno pristupanje NATO-u, izjavio je lider te stranke Čedomir Jovanović
Objavljeno: 17:52h

Liberalno demokratska partija pozdravila je i čestitala Crnoj Gori na odluci kojom je zvanično potvrđeno njeno pristupanje NATO-u, izjavio je lider te stranke Čedomir Jovanović.

- Crna Gora je odabirom svog puta pokazala da se odluke o tome gde jedna država treba da ide, pre svega, donose u dogovoru sa društvom, koje mora razumeti da se ne može biti neutralan i da je to najskuplja politička odluka - navodi se u saopštenju.

foto: AP

Jovanović je napomenuo da takva politika mora biti putokaz i Srbiji, jer, kako kaže, naša zemlja ne sme ostati "izolovano ostrvo", okružena zemljama NATO, već se u savezu sa njim mora boriti protiv globalnih opasnosti i nositi sa izazovima sa kojima je čovečanstvo suočeno.

- LDP veruje da se u srpskom društvu što pre mora otvoriti dijalog o prednostima pristupanji Srbije NATO i da se moraju predstaviti koristi od takvog jednog čina, a ne trovati ljude pričom o neprijateljstvu koje treba da gajimo sa onima od kojih presudno zavisi naša budućnost - piše u saopštenju.

foto: Fonet

Prema njegovim rečima, stabilnost, dobri odnosi sa susedima i čvršće povezivanje sa zemljama Zapadne Evrope nemaju alternativu u vremenima kada se pogoršavaju okolnosti u svetu i preti se ratovima.

Kaže da se ovo naročito odnosi na zemlje gde su pre samo dve decenije okončani sukobi koji su odneli stotine hiljada života i učinili naš region "buretom baruta" čije su se granice plaćale ljudskim životima.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.