Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj!

KRŠE PRINCIPE EU

Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj!

Po svom diskriminatorskom karakteru mogu se porediti samo sa merama preduzimanim u prošlosti, u vreme fašističke Nezavisne Države Hrvatske, navedeno je protestnoj noti
Objavljeno: 13:19h

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu u kojoj najoštrije protestuje zbog mera zabrane ulaska u Republiku Hrvatsku, koje nadležni organi primenjuju prema nosiocima putnih isprava Republike Srbije i vozilima srpskih registarskih oznaka na graničnim prelazima između Republike Srbije i Republike Hrvatske. Ovakve i slične mere policijskih organa Republike Hrvatske, a posebno fizičko odvajanje nosilaca putnih isprava Republike Srbije od drugih putnika, nisu zabeležene u civilizovanom svetu.

Po svom diskriminatorskom karakteru mogu se porediti samo sa merama preduzimanim u prošlosti, u vreme fašističke Nezavisne Države Hrvatske, navedeno je protestnoj noti. Ističe se da Hrvatska preduzimanjem ovih mera, grubo krši temeljne principe Evropske unije, Ujedinjenih nacija, Saveta Evrope i drugih međunarodnih organizacija čiji je član. Vlada Republike Srbije zahteva da se sa ovakvom praksom nadležnih organa Republike Hrvatske odmah prekine, navedeno je u protestnoj noti Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije. (Espreso.co.rs/Izvor: FoNet.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.