VUČIĆ OTKRIO KOLIKO ZAOSTAJEMO ZA HRVATSKOM: Pomenuo POVEĆANJE prosečne plate
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

ekonomija

VUČIĆ OTKRIO KOLIKO ZAOSTAJEMO ZA HRVATSKOM: Pomenuo POVEĆANJE prosečne plate

Aleksandar Vučić govorio je o povećanju plata u Srbiji

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o kvalitetu života u Srbiji i povećanju plata.

- Ušli smo u sve ovo sa velikim snovima, promenili smo lice zemlje. Dok ne krenete u Grčku, što bi neko znao kako izgleda Grdelička klisura, ali tih 28 kilometara kroz klisuru smo izgradili mi. Mogli su i drugi, ali nisu se tog tipa snovi sanjali. Hteli su da povećaju platu za dinar, ali nije se ulagao u infrastrukturu. Snovi su od ključnog značaja za zemlju - rekao je predsednik Srbije.

"Aerodrom, železnička i autobuska stanica u Beogradu..."

 Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printscreen/RTS

- Pogledajte kako nam izgleda aerodrom, železnička stanica, kako će izgledati autobuska stanica, železnička u Beogradu. Uskoro se potpisuju ugovori za Beograd - Zrenjanin, od Bačkog brega, preko Kikinde i Crnje. To su ogromne stvari koje će promeniti standard građana u Srbiji.

"Za Hrvatskom zaostajemo oko 6 godina"

- Mislili smo da zaostajemo za Hrvatskom 20 ili 30 godina, ali u kvalitetu života i primanjima, zaostajemo između 4 i 6 godina. Dakle, mi ćemo za 4 godine imati prosečnu platu u Srbiji 1.400 evra. Brže će morati da raste na jugu Srbije. Ne možete bez rasta, ne mogu da rastu plate ako nema rasta privrede. Mi imamo stabilno sve. 3,6 odsto procena rasta fleš stopa (nije finalna procena), mi na osnovu toga pravimo sve svoje projekcije. Imali smo ukupnu vrednost 32 milijarde evra 2012 godine, sve što se proizvede u cipelama, železu, krofnama, u svemu drugom, sve što se proizvede u Srbiji za godinu dana je tada bilo 32 milijardi, danas, naš bruto proizvod biće 69 milijardi evra. Zato je stopa rasta dobra - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić gostovao je na TV Tanjug povodom obeležavanja 80 godina rada Tanjuga.

Bonus video:

00:46

Aleksandar Vučić na sahrani Ištvana Pastora

(Espreso/ Blic/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.