ROMANTIČNA LJUBAVNA PRIČA SA TUŽNIM KRAJEM: Evo šta su radili Mira Marković i Slobodan Milošević dok ga je posećivala u zatvoru!
Foto: Profimedia

ljubav koja nema granice

ROMANTIČNA LJUBAVNA PRIČA SA TUŽNIM KRAJEM: Evo šta su radili Mira Marković i Slobodan Milošević dok ga je posećivala u zatvoru!

U knjizi "Čuvao sam Miloševića", autor Dragiša Blanuša iznosi detalje koji se tiču zatvorskih poseta Mire Marković suprugu Slobodanu Miloševiću, koji su nekima naterali suze na oči
Objavljeno: 23:03h

Slobodanu Miloševiću, bivšem predsedniku Jugoslavije, tokom boravka u ćeliji 1121 Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici, od najveće važnosti bilo je da svakoga dana tačno u podne vidi suprugu Mirjanu Marković. Jednog dana ona je malo zakasnila. Slobi je skočio pritisak, bio je uznemiren i nervozan, a kad je došla, ukorio ju je da se „mnogo sekira kad kasni“.

SLOBU MUČIO ČUVAR U ZATVORU! Čeda ga branio: Nemoj neko da ga pipne! Tokom 90 dana zatvorskog života, Mira i Sloba su svakodnevno najmanje jedan sat razmenjivali nežnosti u maloj prostoriji za posete. Svedoci njihovih susreta kažu da su izgledali kao zaljubljeni tinejdžeri. Zagrljaji za dobrodošlicu i rastanak bili su dugi, romantični, začinjeni filmskim poljupcima. Stražari su nekad bili primorani da ih razdvajaju, opisao je u svojoj knjizi „Čuvao sam Miloševića“ tadašnji upravnik zatvora Dragiša Blanuša.

foto: Profimedia

Previjao joj nogu Često su se držali obema rukama za obraze, ljubili su ruke jedno drugom. Neobičan je prizor bio kada je ona njega ljubila u koleno. - Oslovljavali su se sa „mili moj“, „mali moj“, „lepi moj“. Ona je njega zvala kuco, a on nju maco - svedoči on.

NA SLOBODI DO KRAJA SUĐENJA: Oliveru Ivanoviću ukinut kućni pritvor! Mira Marković najviše je brinula o zdravstvenom stanju supruga, pa je tako jednom prilikom uprava bila primorana da pozove nju kako bi ubedila Miloševića da prihvati preglede lekara i propisane terapije. Ništa manje ni čovek koji je punih 13 godina bio na čelu tadašnje Jugoslavije nije brinuo o supruzi. Miri je bila povređena noga, pa je Slobodan imao običaj da njenu nogu stavio u krilo i previja je.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.