Boris Tadić već pet godina čeka na kancelariju koja mu zakonom pripada!
Foto: Marina Lopičić

na listi čekanja

Boris Tadić već pet godina čeka na kancelariju koja mu zakonom pripada!

Tadić je zahtev za dodeljivanje kancelarije podneo još 2012. godine vladi u kojoj je premijer bio Ivica Dačić
Objavljeno:

Nekadašnji predsednik Srbije i lider SDS-a Boris Tadić još čeka na ostvarenje svog zakonskog prava i useljenja u kancelariju, koja mu po slovu Zakona o predsedniku republike i pripada, saznaje „Alo!”.

Tadić je zahtev za dodeljivanje kancelarije podneo još 2012. godine vladi u kojoj je premijer bio lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

ČOVEK JE BOG! Tomislav Nikolić odlikovao seriju Vojna akademija! (VIDEO)

Prema Zakonu o predsedniku, kancelariju, sekretara i službeni automobil bivšem šefu države obezbeđuje Vlada, ali Tadić pet godina nakon podnošenja zahteva i dalje čeka.

- Tadić se odrekao svih privilegija koje mu kao bivšem predsedniku sleduju, ali je želeo da mu se dodeli kancelarija u kojoj bi mogao da radi. To mu je uskratio Dačić lično, kao tadašnji premijer, a posle toga se stvar samo nadograđivala, da bi sada bila skroz gurnuta pod tepih - kaže za naš list izvor iz vrha SDS-a.

NAJJAČI NE ODUSTAJU! Novi protesti na ulicama Beograda, ĆOVEK PAO U NESVEST, HITNA POMOĆ INTERVENIŠE! (FOTO) (VIDEO)

Boris ima pravo da osam godina koristi privilegije!

foto: Nebojša Mandić

Boris Tadić je prvi put izabran za predsednika Srbije 27. juna 2004. godine i na tom mestu je ostao sve do 2012. godine, kada je izgubio na predsedničkim izborima od Tomislava Nikolića, tadašnjeg prvog čoveka SNS-a. To znači da je Tadić na Andrićevom vencu proveo punih osam godina. Prema Zakonu o predsedniku Srbije, predsedničke privilegije bivši predsednik ima pravo da koristi onoliko dugo koliko je bio predsednik, što u njegovom slučaju znači osam godina.

Marina Komad, savetnica bivšeg predsednika Borisa Tadića, za „Alo!” potvrđuje da nekadašnji šef DS-a i sadašnji lider SDS-a i dalje čeka na svoju kancelariju.

- Tačno je, Boris Tadić se odrekao svih privilegija. Tražio je samo, što je u skladu sa zakonom, kancelariju, a zahtev je podneo još 2012. godine. Ona mu nikada nije dodeljena, čime je najgrublje prekršen zakon - kaže nam najbliža saradnica bivšeg predsednika Srbije.

Stamatović: Demokratija je kad Olja Bećković ima emisiju na RTS! (FOTO)

Na naše pitanje kako se to Tadić odrekao svih privilegija kada i dalje ima državno obezbeđenje ona odgovara:

- Obezbeđenje o kojem govorite je Tadiću dodeljeno na osnovu procena nadležnih službi bezbednosti i nije deo privilegija koje bivši predsednici mogu da imaju. Dakle, dodeljeno mu je kao što bi i bilo kom građaninu koji je bezbednosno ugrožen - objašnjava ona.

Podsetimo, Zakon o predsedniku Srbije nalaže da se bivšem predsedniku, osim novčane naknade u visini od 80 odsto plate aktuelnog šefa države, dodele i kancelarija, savetnik, sekretar i službeni automobil.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.