Suzana Paunović odbrusila Muslijuu: Ratovi na ovim prostorima su završeni!
Foto: Fonet

osudila neodgovorne postupke

Suzana Paunović odbrusila Muslijuu: Ratovi na ovim prostorima su završeni!

Direktorka Kancelarije smatra da je nedopustivo da predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine govori o prekrajanju državnih granica
Objavljeno:

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović reagovala je na izjavu Jonuza Muslijua o podršci ideji ujedinjenja delova Srbije i Albanije poručuvši mu da su ratovi na ovim prostorima završeni.

Ona je dodala da građani Srbije, svih nacionalnosti, žele mir i stabilnost, da žele ekonomski prosperitet i saradnju, te da su za sobom ostavili politiku za koju se zalaže Musliju.

MUSLIJU O VELIKOJ ALBANIJI: Srbi da budu zahvalni što ne tražimo i Niš!

Direktorka Kancelarije smatra da je nedopustivo da predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine govori o prekrajanju državnih granica, te da očekuje reakciju svih država članica EU na ovakvu izjavu.

EU mora poslati jasnu poruku o nedopustivosti iznošenja ovakvih stavova i osuditi neodgovorne postupke predsednika Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine.

Predsednik opštine Bujanovac i Albanskog nacionalnog veća sa sedištem u Bujanovcu, Jonuz Musliu, izjavio je sinoć da stoji iza svojih tvrdnji da spajanje Albanije i Kosova, ukoliko bi došlo do toga, ne bi imalo smisla bez Preševa, Bujanovca i Medvedje.

Prema njegovim rečima, potpuno je besmisleno da se takav korak preduzme bez ovih delova.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.