ZNA KOJE MINISTARSTVO BI MU NAJBOLJE LEGLO! Zukorlić bi u Dačićevu ili Rasimovu fotelju!
Foto: Filip Plavčić

pikirao ga je

ZNA KOJE MINISTARSTVO BI MU NAJBOLJE LEGLO! Zukorlić bi u Dačićevu ili Rasimovu fotelju!

- Siguran sam da sa bilo koje moje eventualne pozicije u Vladi to ne bi ličilo na bilo kog od dosadašnjih ministara koji su dolazili iz reda Bošnjaka - rekao je on.
Objavljeno:

Muamer Zukorlić, lider BDZ-a, odlučio je da stavi tačku na sva čaršijska nagađanja i medijske natpise i za "Alo" je otkrio da li očekuje da zbog podrške predsedničkoj kandidaturi Aleksandra Vučića dobije ministrarsko mesto u Vladi i koje bi mu ministarstvo najviše leglo.

- O bilo kakvoj mojoj poziciji u Vladi uopšte nisam razgovarao sa Vučićem. Na moju inicijativu ne verujem da ćemo i razgovarati, jer je moj fokus na ciljeve za koje se zalažem, a koji su vezani za političko, ekonomsko i socijalno stanje pre svega mog naroda, kao i svih drugih birača koji su podržali moju politiku. Ali naravno da bi bilo besmisleno baviti se politikom i reći da me ne zanima položaj, da me ne zanima rast. Jasno je da se ozbiljno mogu ostvariti politički ciljevi ukoliko se nalazite na ozbiljnoj državnoj poziciji. Da li je ambijent sazreo za neku moju ozbiljnu političku poziciju u državi, i dalje je otvoreno pitanje - kaže na samom početku razgovora Zukorlić.

Dodaje da je svakako spreman da se u nekom trenutku stavi na raspolaganje Vladi i državi, ali nipošto na način da to bude rezultat neke uske političke trgovine.

- Siguran sam da sa bilo koje moje eventualne pozicije u Vladi to ne bi ličilo na bilo kog od dosadašnjih ministara koji su dolazili iz reda Bošnjaka. Ne zalećem se da tražim ili insistiram na nekoj poziciji - kaže bivši muftija, a onda nam ipak otkriva i koje bi mu ministarstvo najviše leglo.

- Kada vidim ko je sve ministar i ko je sve bio ministar, ja se ne bih bojao nijednog ministarstva, po toj logici. Ako već neki uspevaju da budu ministri, i to godinama, onda to nije teško. Mislim da bih najbolje obavljao posao ministra spoljnih poslova (sada je ministar Ivica Dačić) i ministra prosvete (funkciju obavlja Mladen Šarčević).

foto: Fonet

Naravno da se ne bih bojao ni Ministarstva za spoljnu i unutrašnju trgovinu (ministar je Rasim Ljajić), ne bih se bojao ni Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu (Ana Brnabić), ne bih se bojao Ministarstva za poljoprivredu (Branimir Nedimović), ne bih se bojao ni Ministarstva za energetiku (Aleksandar Antić). Takođe, za moj eventualni angažman u Vladi bitno je i ko će biti premijer, jer nije nebitno sa kim radite i ko vam je pretpostavljeni. Pogotovu što sam ja veoma izbirljiv kada je reč o pretpostavljenima, jer ja predugo nisam imao pretpostavljenog i nisam siguran da bih se baš lako snašao sa svakim šefom - zaključuje on.

foto: Beta

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.