Dačić je seleći se iz jednog dupeta u drugo napravio blistavu karijeru! Malo smrdljivu, doduše!
Foto: Zorana Jevtić

basara opleo po ivici

Dačić je seleći se iz jednog dupeta u drugo napravio blistavu karijeru! Malo smrdljivu, doduše!

Kolumnista Danasa obrušio se na lidera socijalista i ministra spoljnih poslova kao malo ko u poslednjih 27 godina
Objavljeno: 13:33h

Ivica Dačić konstanta je u svim vlastima u poslednjih 15-ak godina. Nekako je, nelustriran, preživeo 5. oktobar 2000. godine, a onda, jednu za drugom, overao vlasti Vojislava Koštunice, Borisa Tadića, Aleksandra Vučića...

Bio je Dačić jedno vreme i premijer, ali ga u poslednje vreme nema puno u medijima. U iščekivanju je ponovnog izbora na funkciju predsednika Vlade Srbije, što je i bio povod da se kolumnista Danasa i književnik Svetislav Basara pozabavi njegovim "likom i delom".

Pa da vidimo šta je to Bas pisao o Ivici:

"Ne sećam se (poodavno je bilo) da li sam u serijalu o starim srpskim zanatima pomenuo dupeuvlačenje kao jedan od najstarijih i najunosnijih ali sam zato često pominjao jednog od najeminentnijih i najuspešnijih poslenika tog zanata - Ivicu Dačića, koji je seleći se iz jednog u drugo visoko dupe napravio blistavu, mada pomalo zaudarajuću karijeru.

Pročitah juče u Slavišinoj kolumni da je spoljni Dačić negde blagoizjavio - kako li mi to promače - "da će njegova (Dačićeva) i Vučićeva ćerka jednoga dana voditi Srbiju". Slaviša je - cinik kakvim ga je Bog sazdao - iskoristio Dačićevu pogrešnu upotrebu jednine, da baš ne kažem vrišteću nepismenost, i postavio škakljivo pitanje: ko je tu onda "ćerkin" otac, a ko majka.

Ja - ironično, naravno - mislim da Dačićeva ideja u suštini nije loša, samo se pitam: zašto "jednog dana", zašto čekati, zašto ne odmah?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.