OPET CIRKUS U SKUPŠTINI! Šešelj provocirao SNS, Rističević pokazivao slike žute patkice!
Foto: Dragana Udovičić

a kako drugačije

OPET CIRKUS U SKUPŠTINI! Šešelj provocirao SNS, Rističević pokazivao slike žute patkice!

Danas je nastavljena objedinjena načelna rasprava o potvrđivanju 12 sporazuma
Objavljeno:

Skupština Srbije nastavila je danas objedinjenu načelnu raspravu o potvrđivanju 12 sporazuma, među kojima je potvrđivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, potvrđivanje Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju UN o promeni klime, kao i Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene ("CEEPUS III").

foto: Fonet

Predsednica Skupštine Maja Gojković konstatovala je prisustvo 86 poslanika, koji su sednicu započeli postavljanjem poslaničkih pitanja premijeru i ministrima.

Prvi su pitanja postavili Aleksandra Jerkov (DS), a potom i Vojislav Šešelj koji je izlaganje završio minut pre dozvoljenog vremena rekavši da svoj minut poklanja nekom naprednjaku "koji ima da kaže nešto pametno jer oni uvek imaju da kažu nešto pametno..."

foto: Printscreen

Poslanik Đorđe Vukadinović hteo je da postavi pitanje, ali mu je predsednica parlamenta rekla da je poslanik samo godinu dana i da nije šef poslaničke grupe pa stoga nema pravo na to i rekla mu "pa valjda toliko znate".

foto: Filip Plavčić

Lider Dveri Boško Obradović pozdravio je poslanike rečima "Pomaže Bog" i postavio pitanje ministru prosvete Mladenu Šarčeviću kakve to pakete uvodi u škole i obdaništa koji propagiraju homoseksualnost i slično dodavši da se Dveri tome izričito protive.

foto: Zorana Jevtić

Poslanik SNS Marijan Rističević govorio je o, kako je rekao, "upadu Dveri u opštinu Pećinci" pokazujući fotografije načinjene od snimaka nadzornih kamera i odštampane na papiru.

On je potom pokazao i sliku sa "žutom patkicom" rekavši da je uz nju išla poruka koja vređa osećanja vernika.

foto: Filip Plavčić

Saša Radulović (DJB) postavio je pitanje zašto premijer ne odgovara na pitanja poslanika i zašto ga predsednica parlamenta ne sankcioniše jer je njegovo pravo da odgovori šta hoće, ali da odgovori mora. Radulović je poslao i pitanje predsedniku RIK "zašto RIK krije rezultate izbora po biračkim mestima".

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.