DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM: To su bile plaćene UBICE, čuo sam da je Bojan UNAKAŽEN
Petar Petković, Foto: Printscreen/Video Plus

vanredna konferencija za medije

DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM: To su bile plaćene UBICE, čuo sam da je Bojan UNAKAŽEN

Petković će se obratiti javnosti povodom najnovijih i nemilih događaja na Kosmetu, u Banjskoj

Objavljeno: 14:19h

Održana je vanredna konferencija za medije direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

- Sazvao sam ovu konferenciju za medije kako bih obavestio zašto kosovska policija nije dozvolila Euleksu da istražuje... A to je da je od Euleksa kosovska policija trebalo da sakrije da su Srbi mučki i hladnokrvno pobijeni. Bojan, otac troje dece, mučki je i hladnokrvno ubijen, brutalno, overen u glavu, pošto se prethodno predao i spustio na zemlju - kaže Petković dodajući da su pobijeni državljani Srbije.

On je kazao da su pobijeni državljani Srbije, da su deca ostala bez očeva, te do detalja opisao šta se te noći dešavalo u Banjskoj i kako izgledaju tela trojice mučki brutalno ubijenih Srba. On je nekoliko puta pitao zašto Euleks ćuti i ne oglašava se, iako je izbačen iz istrage u Banjskoj, a potom ponovio i koji su stvarni razlozi za to. On je dodao i zašto je Svećlja iz Prištine naložio da se Euleksu nikako ne dozvoli da učestvuje u istrazi u Banjskoj koju je isključivo obavila tzv. kosovska policija.

Petković kaže i da je Kurti u ovoj brutalnoj akciji Prištine pokazao da mu je cilj da istera Srbe.

- Imamo dokaze, sve dokaze - rekao je Petković najavljujući i fotografije i materijalne dokaze o brutalnom ubistvu trojice Srba koja su Kurti, Priština i kosovska policija hteli da sakriju, što čine i time što ni posle četiri dana ne predaju tela ubijenih porodicama jer se na njima vide rane koje govore o ubistvu bespomoćnog čoveka - i Bojana, koji se predao, i Igora.

1 / 4 Foto: Printscreen/Video Plus

- Zašto svi ćute osim predsednika Vučića... Sad ću da vam kažem zašto... Zato što su hteli da od Euleksa, koji ćuti i ne oglašava se, žele da sakriju ko je zapravo u redovima kosovskih specijalaca i policije, a koji su došli da ubijaju nedužne Srbe a to su plaćene ubice pokupljene s raznih strana, terorističkih grupa... A imali su nalog da se ne vraćaju dok ne pobiju sve Srbe, ideja je bila da se sav taj prostor očisti od Srba - kazao je vidno uznemiren Petković.

Bojan je unakažen, na glavi mu je rupa, cela desna strana je otkinuta, to može samo pucnjem iz neposredne blizine

- -Tražimo nezavisnu istragu, insistiramo da naši i strani patolozi pogledaju sva tela... posebno Bojana i Igora... Porodica ih je identifikovala... i prvo što sam čuo od advokata... Bojan je unakažen, na glavi mu je rupa, cela desna strana je otkinuta, to može samo pucnjem iz neposredne blizine..., kazao je Petković dodavši da je nezavisnu istragu zahtevao i od Miroslava Lajčaka. Podsetio je i da se Srbi samo sistematski ubijaju, već njih 6 a nijedan Albanac u prethodnom periodu.

Petković je kazao i da su u Prištini "obdukciju smandrljali preko noći i ko zna šta još", i stoga se insistira na nezavisnoj istrazi kako bi se otkrile laži Prištine i obdukcijom pokazalo kako je stvarno došlo do

Petković se obraća javnosti povodom najnovijih nemilih događaja na Kosmetu, u Banjskoj.

Bonus video:

02:16

KOSOVO SU 1999. HTELI DA OKUPIRAJU DA BI BILO ODSKOČNA DASKA ZA POHOD NA RUSIJU! Kastratović: Možemo očekivati nove provokacije

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.