OVI STUDENTI SU NA PROTESTU IZNELI ZAHTEVE KOJI SE RAZLIKUJU OD OSTALIH U SRBIJI: Evo šta oni ZAISTA traže!
Foto: Printscreen

niš je šetao

OVI STUDENTI SU NA PROTESTU IZNELI ZAHTEVE KOJI SE RAZLIKUJU OD OSTALIH U SRBIJI: Evo šta oni ZAISTA traže!

Učesnici protesta su, kao i prethodne večeri, dali dobrovoljne priloge da bi dvanaestogodišnji Andrija Stanišić mogao da otputuje na operaciju kičme
Objavljeno: 07:57h

Studenti u Nišu, učesnici "Protesta protiv diktature“, održali su sinoć 11. protestni skup, a na platou ispred Gradske kuće izneti su „lokalni zahtevi“, koje je pročitala jedna studentkinja, piše Jugmedia.

Na prvom mestu, među njima, je stroga kontrola budžeta grada Niša, gradskih ustanova i javnih funkcija.

- Zahtevamo ukidanje nepotizma i "čišćenje" opštine od fiktivno zaposlenih. Zahtevamo transparentnost konkursa za zapošljavanje - rekla je ona.

Studenti traže i krivično gonjenje sudskih službenika zbog nepostupanja po krivičnim prijavama građana, i uvođenje "prazne stolice" u javnim preduzećima, kao mere za bolju kontrolu rada.

- Tražimo pokretanje lokalne ekonomije i preusmeravanje subvencija sa inostranih preduzeća na domaće firme, preduzetnike i poljoprivrednike - rekli su niški studenti.

U njihove "lokalne zahteve" spadaju i formiranje regionalnog medijskog javnog servisa, isplata zaostalih plata radnicima propalih niških firmi, izmeštanje pruge iz centra Niša i izgradnja azila za pse-lutalice.

Učesnici protesta su prošetali centralnim gradskim ulicama i dali dobrovoljne priloge da bi Andrija Stanišić (12) iz Niša mogao da otputuje na operaciju kičme.

(Espreso.co.rs/Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.