Premijerka Brnabić: Nemamo ništa protiv izbora, bolje da se održe pre nego kasnije
Ana Brnabić, Foto: Kurir Tv

datum još nije utvrđen

Premijerka Brnabić: Nemamo ništa protiv izbora, bolje da se održe pre nego kasnije

Izlaganje Ane Brnabić povodom vanrednih parlamentarnih izbora

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da vlast nema ništa protiv održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, i istakla da, iako o mogućem datumu njihovog raspisivanja nije stigla da razgovara, njen stav je da je bolje da izbori budu pre nego kasnije.

"Uvek smo govorili da ne bežimo od izbora i uvek govorimo isto, za razliku od opozicije, koja svaki dan menja svoje mišljenje. Koliko se sećam određeni ljudi iz opozicije su rekli da žele beogradske izbore, drugi deo opozicije je rekao da ne želi ni beogradske izbore, onda je Aleksandar Vučić rekao idemo na sve izbore, nikakav problem, onda su oni najavili proteste ukoliko budu bili vanredni parlamentarni izbori, a ja sam rekla - moja ostavka je na stolu idemo na izbore, nikakav problem. Sada oni kažu da žele sve izbore", rekla je premijerka nakon posete fabrici FIlip Moris u Nišu, odgovarajući na pitanje novinara.

Ona je, kao član SNS-a, istakla da je ta stranka uvek spremna na izbore, a kao predsednica Vlade da je njen stav da je bolje da izbori budu pre nego kasnije, jer Srbija nema vremna za gubljenje.

Glasačka kutija / Ilustracija
Glasačka kutija / Ilustracijafoto: Ana Paunković

"Važne stvari su pred nama, počnite od toga da mi treba da se pripremimo za 2027. godinu jer smo domaćin izložbe EXPO2027. Ja se nadam da će izbori biti što pre, nisam sigurna kako je sada opozicija promenila svoje mišljenje od toga da će protestovati ukoliko budu raspisani vanredni parlamentarni izbori, ali evo sad žele tako da, odlično, meni se čini da smo došli na isto", rekla je premijerka.

Na pitanje da li su razgovarali o datumu održavanja vanrednih parlamentarnih izbora premijerka je rekla da nije, i da ne zna kada bi mogla da razgovara o datumu pošto je juče bila pre podne u Skupštini a posle podne imala druge sastanke i pripremala se za današnji obilazak fabrike u Nišu.

"Vidim da oni i danas blokiraju, odnosno pokušavaju da blokiraju Skupštinu, nije moguće blokirati Skupštinu, parlament je narodni, to je dom demokratije ne možete da ga blokirate. Možete da otežate rad ljudima koji žele da rade, ali ne možete da ga blokirate i to je ono što oni rade već dva dana - pokušavaju da otežaju rad i pod teškim okolnostima i dok vam neko pišti, vrišti i ne dozvoljava vam i pokušava da vas spreči da pričate i iznesete svoje mišljenje, čak i kada se radi o bolesnoj deci, što je zaista sumrak ljudskosti koji je opozicija pokazala. Mi nemamo opciju da odustanemo i luksuz da posustanemo"

Ana Brnabić
Ana Brnabićfoto: Printscreen/Pink

Brnabić je rekla da se vlast bori za jednokratnu pomoć majkama sa decom do 16 godina, za udvostručennje subvencija za poljoprivrednike, za veće plate i penzije i da, ukoliko bi odustala i posustala i rebalans ne bi prošao, a to je ono što opozicija želi, to znači da penzioneri ne bi imali povećanje penzija.

"Ukoliko mi pobedimo i izguramo pod bilo kakvim okolnostima, sve da vas neko gađa tamo, pišti, vrišti i da pušta muziku i kako god, ukoliko uspemo, a uspećemo, penzije će biti povećanje od 1. oktobra 5,5 odsto. Ukoliko opozicija uspe u blokadi rada Skupštine to direktno znači da jednokratna finansijska pomoć majkama od 10.000 dinara neće biti isplaćena jer je to predviđeno rebalansom budžeta, i ne razumem zašto je opozicija protiv toga", rekla je Brnabić.

Bonus video:

00:24

Skupština Srbije

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.