"KAD BI I DOBIO METAK, LAKO BI GA ZAMENILI DRUGIM": Monstruozne pretnje gradonačelniku Novog Sada!
Milan Đurić, Foto: Printscreen/Pink

bolesni um

"KAD BI I DOBIO METAK, LAKO BI GA ZAMENILI DRUGIM": Monstruozne pretnje gradonačelniku Novog Sada!

Saopštenje Odbora prenosimo u celini:

Objavljeno:

Posle pretnji upućenih gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću putem društvenih mreža, oglasio se Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštenjem u kojem se navodi da "monstruoznepretnje upućene gradonačelniku Novog Sada, Milanu Đuriću mogu da budu delo samo bolesnog uma".

Saopštenje Odbora prenosimo u celini:

- Monstruozne pretnje koje su danas upućene gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću putem društvenih mreža mogu da budu delo samo bolesnog uma. Niko u našem gradu i državi ne zaslužuje da mu lična bezbednost bude ugrožena, a ponajmanje gradonačelnik Đurić, koji se bori i radi u interesu svih Novosađana. Svedoci smo otvorene pretnje prema gradonačelniku Novog Sada i poziva na fizičku likvidaciju od strane anonimnih bezumnika, što naše društvo ne sme tolerisati već oštro osuditi, jer borba protiv govora mržnje nije samo moralna dužnost svakog pojedinca već i neophodnost za izgradnju demokratskog društva. Opozicija bez ideja i programa nastavlja svoj pristup uvođenja nasilja u svakodnevnoj političkoj komunikaciji, ali i u svom delovanju. Ko su ti anonimni bezumnici koji pozivaju na fizičku likvidaciju gradonačelnika Milana Đurića? To nisu principi koje mi poznajemo kao Novi Sad. Pozivamo pravosudne organe da deluju u skladu sa zakonom i zaštite ne samo ličnost gradonačelnika, već i naše društvo. Da bi izgradili bolju budućnost, moramo se aktivno boriti protiv govora mržnje i svakog oblika nasilja - piše u saopštenju.

Milan Đurić
foto: Privatna arhiva

Prethodno je anonimna osoba putem društvenih mreža poručila gradonačelniku Đuriću "da ništa ne zna" i da bi ga, "kad bi dobio metak, lako zamenili nekim drugim".

05:05

NOVI SAD POSTAJE CENTAR IT INDUSTRIJE! U čemu je tajna srpskih stručnjaka i zbog čega ova grana industrije beleži konstantan rast

(Espreso/Kurir.rs/Dnevnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.