RASIM LJAJIĆ: Nije slučajno Novi Pazar odabran kao glavna tema o navodnoj krađi glasova! (FOTO)
Foto: Beta / Miloš Miškov

objasnio!

RASIM LJAJIĆ: Nije slučajno Novi Pazar odabran kao glavna tema o navodnoj krađi glasova! (FOTO)

Ljajić je dodao da je "za lažno građanski, a u suštini nacionalistički deo javnosti", trebalo stvoriti utisak da je Vučić pobedio u prvom krugu zahvaljujući upravo glasovima iz Sandžaka
Objavljeno:

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je danas da postoje najmanje dva razloga zašto je Novi Pazar odabran kao glavna tema u priči o navodnoj krađi glasova na predsedničkim izborima 2. aprila.

Sporna 4 listića, ne 793! ISTINA O GLASANJU U NOVOM PAZARU! Najavljene i krivične prijave!

"Prvo, za građanski deo javnosti bilo je veliko iznenadjenje što je Vučić dobio toliki broj glasova u Sandžaku. Niko od njih nije očekivao takav izborni rezultat, verujući po definiciji da ti glasovi pripadaju nekoj gradjanskoj opciji. Oni su zaboravili da su vlasnici tih glasova zapravo građani koji se rukovode i stavovima stranaka koje artikulišu njihov interes", kazao je Ljajić.

TADIĆ O PROTESTIMA: Možete ukinuti opoziciju, ne i građane! Ljajić je dodao da je "za lažno građanski, a u suštini nacionalistički deo javnosti", trebalo stvoriti utisak da je Vučić pobedio u prvom krugu zahvaljujući upravo glasovima iz Sandžaka.

foto: Beta

"Na stranu što je matematički to netačno, to je i politički nekorektno i moralno neprihvatljivo, jer bi svaki glas iz bilo kog dela zemlje morao da važi jednako i da se vrednuje jednako. Ovo naravno niko javno nije rekao ali dobar deo ove kampanje jeste i u tome", rekao je lider SDPS. Izborni štab kandidata Saše Jankovića saopštio je ranije da su njihovi kontrolori na 25 mesta utvrdili da je u izbornom materijalu kandidatu Aleksandru Vučiću pripisano mnogo više glasova nego što je bilo listića u kutijama, zbog čega je Republička izborna komisija odlučila da na dva mesta u Novom Pazaru ponovo prebroji listiće. Nakon javnog brojanja utvrdjeno je da je Vučiću pripisano četiri glasa više nego što je dobio na izborima. Ljajić je dodao da razume da neko ima sumnju u izborni rezultat, da je nezadovoljan tim rezultatom i da traži ponovno prebrojavanje glasova.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.