Danas čupavo u Skupštini! Opozicija traži da Tasovac da ostavku!

POSTAVLJA SE PITANJE I O TELEKOMU

Danas čupavo u Skupštini! Opozicija traži da Tasovac da ostavku!

Zbog toga što još uvek nije uređen Registar medija, SDS je zatražio ostavku resornog ministra
Objavljeno: 12:20h

Poslanici SDS pokrenuli su pitanje eventualnog sukoba interesa u ponudi investicionog fonda "Apolo" i slovenačkog "Telokoma" za "Telekom Srbije", a zbog toga što još uvek nije uređen Registar medija, zatražili su ostavku resornog ministra Ivana Tasovca. Šef poslanika SDS Marko Đurišić je u delu sednice u kome poslanici svakog četvrtka postavljaju pitanja predstavnicima vlasti, upitao premijera Srbije Aleksandra Vučića da li će ispitati eventualni sukob interesa u slučaju jedne od ponuda za kupovinu "Telekoma Srbije", a u pitanju je ponuda investicionog fonda "Apolo" i slovenačkog "Telekoma".

Đurišić tvrdi da je "Apolo" praktično partner firme "Lazard", koja je od strane Vlade Srbije određena za savetnika u prodaji "Telekoma Srbije". On je na adresu ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca poslao pitanje zašto do sada nije uređen Registar medija, iako je Zakonom o medijima to predviđeno, te da sa odgovorom na to pitanje očekuje i njegovu ostavku, budući da se to nije desilo ni više od godinu dana od donošenja zakona.
Telekom Srbije
Balša Božović (DS) pitao je ministarku građevinastva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da li je to ministarstvo uknjižilo poljoprivredno zemljište i poklonilo ga PKB, a na koje je to preduzeće do sada imalo pravo korišćenja. - Zanima nas kolika je površina tog zemljista, imamo informacije da se radi o 19.000 hektara koje se brzopleto upisuje u vlasništvo u PKB koji u narednih nekoliko nedelja ide u privatizaciju. Ovim će onaj koji kupi PKB postati vlasnik tog poljoprivrednog zemljišta - rekao je Božović. Njegovo mišljenje je da se PKB prodaje "budzašto", budući da je početna cena 51 odsto od tržišne cene, a podsetio je da se radi o najvećem prozvođaču zdrave i jeftine hrane u Srbiji. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.