PREDSEDNIK VUČIĆ SE SUSREO SA ZELENSKIM U ATINI: "Ponoviću šta je stav Srbije
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

kratko

PREDSEDNIK VUČIĆ SE SUSREO SA ZELENSKIM U ATINI: "Ponoviću šta je stav Srbije

Ranije je Vučić rekao da će ponoviti stav Srbije, dodaje da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, pa se nada da će i oni poštovati teritorijalni integritet Srbije

Objavljeno: 20:37h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se u Atini sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

Ranije je Vučić rekao da će ponoviti stav Srbije, dodaje da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, pa se nada da će i oni poštovati teritorijalni integritet Srbije.

- Ako je pitanje da li će glavna tema da bude Rusija, nemam nikakve sumnje. Nama nije problem da ponovimo forumulaciju iz UN. Postoje i dalje stvari sa kojima Srbija ne može da se saglasi. Znam da će to večeras da bude glavna tema. Ponoviću šta je stav Srbije i stav Saveta za nacionalnu bezbednost. Sve drugo, teritorijalni itegritet Ukrajine poštujemo, nadamo se da će Ukrajina da poštuje i teritorijalni integritet Srbije.

Da li je Rusija prekršila Međunarodno javno pravo napadom na Ukrajinu, očigledno je. Kad je reč o uvođenju sankcija i optužbama ko je ad hominem počinio ratne zločine - ja u tome da učestvujem neću dok ne budem video da je zemlja u užasno teškoj situaciji. A onda ću narodu da kažem, suočeni smo sa tim i tim. Neko bi rekao da sam lično mazohista, nisam, samo se borim da izguram sve za našu zemlju - tvrdi on.

Bonus video:

01:17

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao predsednika Crne Gore Jakova Milatovića

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.