PREDSEDNIK U MAĐARSKOJ: Episkop Lukijan dodelio Vučiću orden Eparhije budimske prvog reda
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

orden

PREDSEDNIK U MAĐARSKOJ: Episkop Lukijan dodelio Vučiću orden Eparhije budimske prvog reda

Orden Eparhije budimske prvog reda ustanovljen je i obnovljen povodom velikih zasluga predsednika Vučića

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa danas sa episkopom budimskim Lukijanom u Sentandreju, koji mu je dodelio orden Eparhije budimske prvog reda.

Orden Eparhije budimske prvog reda ustanovljen je i obnovljen povodom velikih zasluga predsednika Vučića za srpski narod u Mađarskoj i Rumuniji i njegovog ličnog doprinosa i doprinosa srpske države za naš narod u dijaspori.

To su predložili Srpska pravoslavna crkva i episkop Budimski, a episkop Lukijan odlučio je da se predsedniku Vučiću orden na lenti dodeli baš danas na Preobraženje u Preobraženjskom hramu SPC koji je jedan od četiri očuvana hrama u Sent Andreji.

Vučić će potom prisustvovati bogosluženju povodom slave Preobraženske crkve. Liturgiji će prisustvovati i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Kasnije, predsednik Vučić će prisustvovati ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici - Budimpešta 2023 u Nacionalnom atletskom centru, gde će ga dočekati predsednica Mađarske Katalin Novak.

Bonus video:

02:29

VUČIĆ I DODIK OBELEŽAVAJU GODIŠNJICU OLUJE U PRIJEDORU! Obišli vrtić Srbija, u planu izgradnja kapele ma mestu stradanja

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.