Dveri: Samo napred, podržavamo zahteve studenata iz Novog Sada i Beograda! (FOTO)
Foto: Fonet

BUNT MLADIH JE ŠANSA...

Dveri: Samo napred, podržavamo zahteve studenata iz Novog Sada i Beograda! (FOTO)

Taj pokret je naveo da podržava zahtev i da se, ukoliko se vlast ogluši o te zahteve, raspišu vanredni parlamentarni izbori
Objavljeno:

Pokret Dveri podržao je danas zahteve studenata univerziteta u Beogradu i Novom Sadu koji nekoliko dana protestuju u više gradova Srbije protiv, kako navode, diktature aktuelne vlasti. - Zahtevi koje su studenti tražili u potpunosti se slažu sa zahtevima koje su Dveri uputile nadležnim institucijama i u više navrata se obraćale čitavoj javnosti. To su ostavke članova RIK-a zbog nepoštovanja Ustavnog suda, razrešenje dužnosti predsednice skupštine Maje Gojković zbog blokade rada skupštine, smena članova REM-a zbog neadekvatnog reagovanja na prigovore o neravnomernoj zastupljenosti i diskriminaciji pojednih predsedničkih kandidata na medijima sa nacionalnom frekvencijom - navodi se u saopštenju Dveri.

Besni studenti blokirali Beograd: Novi protest završen - psovke, zviždanje, palile se baklje! Za sutra najavljeno novo okupljanje! (VIDEO)

Taj pokret je naveo da podržava zahtev i da se, ukoliko se vlast ogluši o te zahteve, raspišu vanredni parlamentarni izbori, kao i zahtev da se obavi revizija biračkog spiska i uvede elektronsko glasanje. - Da bi se održali vanredni parlamentarni izbori, tražimo da se prvo stvore zakonski uslovi za ravnopravno učešće na izborima svih izbornih lista: formiranje Nadzornog odbora Narodne skupštine, sredjivanje Jedinstvenog biračkog spiska, uvodjenja debata na Javnim medijskim servisama RTS-u i RTV-u, ali i na ostalim elektronskim medijima sa nacionanom frekvencijom koji su se opredelili za praćenje predizborne kampanje - dodaje se. Dveri su dodali da je bunt mladih ljudi velika šansa i nada za Srbiju da narod i država neće potonuti u potpuni mrak, diktaturu i samovolju jednog čoveka.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.