HOĆEMO NOVE IZBORE, SMENITE MAJU GOJKOVIĆ I UREDNIKE RTS: Studenti s protesta izašli sa svojim zahtevima!
Foto: Fonet

mladi ne odustaju

HOĆEMO NOVE IZBORE, SMENITE MAJU GOJKOVIĆ I UREDNIKE RTS: Studenti s protesta izašli sa svojim zahtevima!

Studenti iz Novog Sada su dodali da će protesti trajati sve do ispunjenja zahteva, koji će, ako se ubrzo ne ispune, dovesti do zahteva za vanrednim parlamentarnim izborima
Objavljeno: 15:02h

Prvi zahtev koji su studenti izneli u javnost tiče se smene članova RIK-a, za koje su naveli da nisu ispoštovali odluke Ustavnog suda.

Studenti su potom zahtevali razrešenje Maje Gojković "zbog blokade rada Narodne skupštine".

Druga grupa zahteva odnosi se na medijske institucije, gde se zahteva smena direktora RTS-a "zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata", kao i na smenu članova REM-a "zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava".

Besni studenti blokirali Beograd: Novi protest završen - psovke, zviždanje, palile se baklje! Za sutra najavljeno novo okupljanje! (VIDEO)

Evo svih zahteva:

foto: Printscreen

Studenti iz Novog Sada su dodali da će protesti trajati sve do ispunjenja zahteva, koji će, ako se ubrzo ne ispune, dovesti do zahteva za vanrednim parlamentarnim izborima. Protestne grupe se formiraju na ulicama Niša, Zrenjanina, Novog Pazara, Kragujevca, Subotice, Kraljeva, Bora, Leskovca, Vranja, Čačka i Beograda.

foto: Fonet

U ponedeljak su protesti mladih trajali više od tri sata na glavnim gradskim ulicama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u Srbiji svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje, komentarišući ova okupljanja. "Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo", rekao je Vučić u nastavku. Vučić je dodao da sada treba raditi i biti marljiv, a ne protestvovati. U utorak su se protesti u navedenim gradovima Srbije ponovili, a novi su najavljeni za sredu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.