Srpkinja je htela da glasa u Njujorku: OBJAŠNJENJE ZAŠTO JE TO NEMOGUĆE JE RAZBESNELO!
Foto: Profimedia, Beta

uskraćeni!

Srpkinja je htela da glasa u Njujorku: OBJAŠNJENJE ZAŠTO JE TO NEMOGUĆE JE RAZBESNELO!

Ona kaže da nije jedina koja je imala ovaj problem u konzulatu, pa su Srbi u Njujorku mahom ostali uskraćeni za biračko pravo
Objavljeno:

Ako ste mislili da je glasanje van granica naše zemlje jednostavno, primer koji sledi je dokaz da i nije baš tako.

Marija živi u Njujorku, ali kada je otišla da u srpskom konzulatu odabere svog favorita za predsednika Srbije doživela je neprijatno iznenađenje.

- Kada sam otišla da glasam u konzulat u Njujorku rečeno mi je da nisam na biračkom spisku, iako sam se na vreme prijavila. Naime, ja sam se prijavila 10. marta, a rok je bio 11.mart - kaže nam ona.

Objašnjenje konzula je tek šokiralo.

- Rečeno mi je da je "pao server i da nemaju u evidenciji one koji su se prijavljivali 10.3. i 11.3. "

Dakle, poslednja dva dana roka za prijavu "pala su u vodu". Marija nije jedina koja je ostala "kratkih rukava" i nije iskoristila svoje Ustavom dato pravo.

foto: Fonet

Besni su Srbi iz Njujorka.

DA SU SE PITALI SRBI ŠIROM SVETA, imali bismo drugog predsednika! Kako je glasala dijaspora?

- Mene iskreno ne interesuje da li je server pao ili nije, niti je to moja odgovornost, ja samo znam da je moje građansko pravo uskraćeno. A uzgred rečeno, ni mojoj prijateljici, koja se prijavila početkom marta, nije bilo omogućeno da glasa, nije bila upisana na birački spisak, ali objašnjenje za tu situaciju konzul nije imao - priča naša sagovornica.

Ona kaže da nije jedina koja je imala ovaj problem u konzulatu, pa su Srbi u Njujorku mahom ostali uskraćeni za biračko pravo.

Odgovorni bez odgovora

Primedbu je slala RIK-u, ali ni ona, a ni mi, nismo dobili odgovore, niti je iz Ministarstva državne uprave koje se bavilo biračkim spiskovima objašnjeno zašto je došlo do ovog propusta.

(A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.