PREDSEDNIK VUČIĆ: Nema otvorenih pitanja između Srbije i Severne Makedonije! Naše dalje spajanje i kroz železnice
Vučić i Pendarovski, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

SASTANAK

PREDSEDNIK VUČIĆ: Nema otvorenih pitanja između Srbije i Severne Makedonije! Naše dalje spajanje i kroz železnice

Naveo je da je trgovinska razmena dve zemlje dostigla 1,5 milijardi evra na godišnjem nivou

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da između Srbije i Severne Makedonije nema otvorenih pitanja a da između dva naroda postoje bratski odnosi.

Vučić je posle sastanka sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim u manastiru Prohor Pčinjski rekao da Srbija od te zemlje ne traži ništa osim dalje razvijanja saradnje.

"Odnosi naše dve zemlje su izuzetni. Mi iz Srbije volimo Severnu Makedoniju i makedonski jezik i odlično ga razumemo. Nemam problem da kažemo da smo ne samo prijatelji nego da kao narodi imamo bratske odnose", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Pendarovski.

Naveo je da je trgovinska razmena dve zemlje dostigla 1,5 milijardi evra na godišnjem nivou.

"Verujem da će se naša saradnja dalje razvijati. Radimo na poboljšanju životnog standarda naših građana, razgovarali smo o daljem spajanju kroz naše železnice", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je zahvalio Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i patrijarhu Porfiriju na kako je rekao, istorijskim odlukama u korist i dobrobit dva naroda a u vezi statusa Makedonske pravoslavne crkve.

"Uvek ste dobrodošli bilo gde na teritoriji Srbije kao što se mi osećamo kao kod kuće kad smo kod vas u poseti", rekao je Vučić i građanima Severne Makedonije čestitao nacionalni praznik Ilinden.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.