MEDIJI U SLOVENIJI: Zašto je Vučić prešao na manje uticajno mesto?
Foto: Printscreen

o njemu pričaju svi!

MEDIJI U SLOVENIJI: Zašto je Vučić prešao na manje uticajno mesto?

Vučićev rad olakšaće "nesložna opozicija" za koju slovenačka agencija konstatuje da ni na trenutak nije pomislila da u drugom krugu izbora za megdan s Vučićem predstavi zajedničkog kandidata
Objavljeno:

- Pobedom u prvom krugu predsedničkih izbora, Aleksandar Vučić potvrdio je "apsolutno liderstvo u srpskoj politici - piše danas ljubljanski "Dnevnik", prenosi STA.

Slovenački mediji podsećaju da u Srbiji predsednik ima ograničena ovlašćenja i da mnogi nisu shvatili zašto je Vučić odlučio da na tu funkciju pređe sa mnogo uticajnijeg mesta premijera.

POBEDILI SMO VUČIĆA NA NOVOM BEOGRADU: Iz Jankovićevog štaba tvrde da je na biračkom mestu 39 bilo 202:160

BELI JE ŠAMARČINA POLITIČKIM STRANKAMA U SRBIJI: Profesor Milan Jovanović o rezultatima izbora

IZ ŠTABA VUKA JEREMIĆA: Izlaznost na izborima 57 odsto, zabeležene mnoge nepravilnosti!

"Pošto njegova Srpska napredna stranka i socijalisti Ivice Dačića imaju veliku većinu u parlamentu, Vučić će nesumnjivo imati ključnu reč u imenovanju svog naslednika na mestu premijera", ocenjuje "Dnevnik".

Vučićev rad, navodi STA, olakšaće "nesložna opozicija" za koju slovenačka agencija konstatuje da ni na trenutak nije pomislila da u potencijalnom drugom krugu izbora za megdan s Vučićem predstavi zajedničkog kandidata.

Francuski scenario u kojem su gubitnici iz prvog kruga uspešno zaustavili Žan-Mari Le Pena u drugom krugu za sada ostaje "naučna fantastika", pa će parafrazirani slogan "I posle Vučića - Vučić" i dalje izvesno vreme važiti, zaključuje ljubljanski "Dnevnik".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.