MOĆNI ČOVEK BALKANA, NAJMOĆNIJI POSLE MILOŠEVIĆA: Kako svetski mediji pišu o novom predsedniku Srbije
Foto: AP

mond, bbc, njujork tajms

MOĆNI ČOVEK BALKANA, NAJMOĆNIJI POSLE MILOŠEVIĆA: Kako svetski mediji pišu o novom predsedniku Srbije

"Ovakav uticaj Aleksandra Vučića na njegovu zemlju trebalo bi da je učini zonom stabilnosti u regionu kojem stabilnost nedostaje", navodi pariski dnevnik
Objavljeno:

Srbin Aleksandar Vučić, moćni čovek na Balkanu u jeku krize - tako pariski "Mond" vidi srpskog premijera u tekstu u kojem daje profil izabranog njegov profil nakon jasne pobede na predsedničkim izborima.

IZBORI - DAN POSLE: SNS slavi, opozicija preti PREOKRETOM! RIK: Vučić i dalje na 55%!

"Mond" ističe da se Vučić nametnuo kao "moćni čovek Srbije" otkako je postao premijer, 2014, godine, "svakako više nego ijedan drugi čovek na vlasti" posle Slobodana Miloševića.

"Ovakav uticaj Aleksandra Vučića na njegovu zemlju trebalo bi da je učini zonom stabilnosti u regionu kojem stabilnost nedostaje", navodi pariski dnevnik.

I "Njujork tajms" navodi da će pod Vučićem kao predsednikom "Srbija verovatno nastaviti isti kurs unutrašnje i spoljne politike kao tokom vremena koje je on proveo na funkciji premijera", poput, nabraja list, uvođenja političkih i ekonomskih promena neophodnih za članstvo u Evropskoj uniji, uz istovremenu težnju bliskijim odnosima sa Rusijom.

OTAC ZORANA KESIĆA NIJE GLASAO NA IZBORIMA, A HTEO JE: Sinu je objasnio koji je razlog! (VIDEO)

foto: Reuters

"Iako je time stvorio tenzije sa Briselom, gospodin Vučić je odbio da podrži sankcije protiv Rusije", podseća njujorški dnevnik.

I NAKON ČETNIKA ČETNIK! Hrvatski mediji žestoko uvredili Vučića!

Bi-Bi-Si prenosi da je Vučić, prema preliminarnim rezultatima, osvojio jasnu pobedu na izborima, ističući da se zalaže za članstvo Srbije u EU, ali da ga protivnici optužuju da izbore koristi za jačanje svoje vlasti.

Britanski servis naglašava Vučićev zaključak da je narod glasao za njegovu politiku pridruživanja EU, bez okretanja ledja tradicionalnim saveznicima Rusiji i Kini.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.