IZBORI - DAN POSLE: Čestitke stižu sa svih strana, Vučić i dalje na 55%! Pobedio i u Beogradu!
Foto: Reuters

srbija izabrala

IZBORI - DAN POSLE: Čestitke stižu sa svih strana, Vučić i dalje na 55%! Pobedio i u Beogradu!

Aleksandar Vučić, po svemu sudeći novi je predsednik Srbije, a reakcije stižu sa svih strana
Objavljeno: 20:30h

Juče je Srbija izabrala. Najveći broj glasova na predsedničkim izborima odneo je kandidat SNS, Aleksandar Vučić. Nastavljamo da pratimo reakcije i nove rezultate koji pristižu.

Sve detalje jučerašnjeg dana pogledajte u našem blogu!

20: 00 - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u provom televizijskom intervjuu nakon izbora za predsednika Srbije rekao da će vlada biti formirana u zakonskom roku, ali da je još rano govoriti o personalnim rešenjima.

- Vlada će biti formirana u zakonskom roku, a rešenjima je rano govoriti. Radićemo kao tim. Važno je da smanjujemo deficit i povećamo standard građana Srbije – istakao je Vučić, koji trenutno boravi u poseti Mostaru gde se satao Filipom Vujanovićem, Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

19: 35 - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan čestitao je danas Aleksandru Vučiću na pobedi na predsedničkim izborima u Srbiji, uz ocenu da su prijateljski odnosi i saradnja između te dve, kako je naveo, ključne zemlje na Balkanu, dali su važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru.

foto: AP

19: 05 - Zapadni Balkan može biti glavna mašina razvoja Evropske unije, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić po dolasku u Mostar gde će prisustvovati svečanom otvaranju 20. Međunarodnog sajma privrede.

17: 50 - Italijanski list "Republika" ocenio je danas da "Srbija nije razočarala Evropu, jer je Vučić pobedio" na predsedničkim izborima uz ocenu da je to "mladi proevropski premijer, reformator i liberalni konzervativac", dok su "poraženi populisti, a težak poraz je doživeo nacionalista Šešelj".

foto: Promo

17.10 - Prema poslednjim rezultatima Republičke izborne komisije, na osnovu obrađenih 94,18 odsto biračkih mesta, Aleksandar Vučić je osvojio 55,06 odsto glasova izašlih birača.

16: 28 - Prema rezultatima RIK-a na osnovu 91,65 odsto obrađenog materijala, Aleksandar Vučić je na predsedničkim izborima osvojio 55,13 odsto glasova. Slede Saša Janković sa 16,25, Luka Maksimović sa 9,43, Vuk Jeremić sa 5,64 i Vojislav Šešelj sa 4,47 odsto.

16: 15 - Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima i rekao da se verovatno neće vraćati u SNS.

Oglasio se Tomislav Nikolić: Ne vraćam se u SNS, čestitam Vučiću!

16: 05 - Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da je aktuelni premijer Aleksandar Vučić osvojio 80 odsto glasova na biračkim mestima na KiM od ukupno obrađenog uzroka.

foto: Fonet, Aleksandar Jovanovic Cile

15: 50 - Lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović čestitao je danas izabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i poželeo mu da, kako je naveo, opravda dobijeno poverenje, te nađe siguran put za državu u teškoj situaiciji u kojoj se nalazi.

15:42 Ivica Dačić kazao je na konferenciji za štampu da nije razgovarao sa Vučićem o mestu premijera.Opširnije

15:21 Jedan pristalica Radulovića izgubio je pola miliona dinara na kladionici. Pogledajte kako

15:20 Ovo je 10 momenata koji su obeležili izbornu noć

14:44 Zukorlić: Činjenica je da je politika Aleksandra Vučića u usponu

foto: Filip Plavčić

- Rezultat izbora je sasvim logičan sled, Vučićeva politika je u usponu, a opozicioni kandidati su bili bledi - kazao je Zukorlić za Espreso.

ZUKORLIĆ ZA ESPRESO: Rezultat izbora je sasvim logičan sled, Vučićeva politika je u usponu, a opozicioni kandidati su bili bledi!

14:43 Dveri već krenule u novu kampanju

- Mi već radimo na formiranju izbornog štaba za sigurne beogradske izbore, kao i za eventualne parlamentarne koji će možda biti na jesen. Mi smo već danas nastavili sa novom kampanjom - rekao je Obradović za Espreso, i naglasio da su ovi izbori bili klasična krađa i totalni mrak.

OBRADOVIĆ ZA ESPRESO: Lopovima neću da čestitam na krađi, mi već od danas formiramo novi izborni štab!

14:11 Vučić pobedio i u Beogradu

KAKO JE GLASAO BEOGRAD: U kojim opštinama je dominirao Vučić, a u kojim Janković?

foto: Fonet

Najubedljiviji Vučić je bio u Barajevu, gde je dobio 61,88 procenata. Slede Sopot sa 59,97, Sopot sa 58,7 i Obrenovac i Grocka sa 57,7 odnosno 57,86 odsto glasova.

STEFANOVIĆ O ZADACIMA BUDUĆEG PREDSEDNIKA: Odluka o novom premijeru biće pažljivo donesena

Stari grad i Savski venac pak više su glasali za Sašu Jankovića.

13:51 Jedan Beograđanin je na glasačkom listiću napisao LJUBAVNO PISMO! Pogledajte!

13:29 Čestitke i od Kolinde!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović čestitala je danas Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

OVO JE JEDINA FOTOGRAFIJA BUGARSKOG VOZA: Svi su juče pričali o njemu, a ovo je prava istina (FOTO)

Kolinda Grabar Kitarović navela je da je uverena sam da će Vučić na toj odgovornoj dužnosti uspešno raditi za sveukupni napredak Srbije i za dobrobit svih njenih gradjana.

TOOOMISLAVEEE, SIĐI DA MI PREDAŠ KLjUČ! Beli jutros napravio šou na Andrićevom vencu!

"Verujem da ćemo u predstojećem periodu zajedničkim radom pridonositi unapredjenju sveukupnih hrvatsko-srpskih odnosa, u čemu nam naše manjinske zajednice mogu biti poseban i trajan temelj", napisala je predsednica Hrvatske u čestitki.

12:08 Čestitka iz Rusije

foto: Fonet

OVU ČESTITKU SMO ČEKALI: Šta je Putin poručio Vučiću nakon izbora!

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, saopštila je danas pres sužba Kremlja

MEDIJI U SLOVENIJI: Zašto je Vučić prešao na manje uticajno mesto?

11:36 Prištinski list "Koha ditore" piše danas da je Vučić, pobedom na predsedničkim izborima, potvrdio ogromnu popularnost koju uživa u Srbiji poslednjih godina.

Takođe navodi da je na Kosovu na birališta izašlo oko 41.000 srpskih glasača od ukupno 105.000 registrovanih glasača.

11:11 Svetski mediji o Vučiću danas pišu kao o najmoćnijem čoveku na Balkanu - opširnije.

10:23 - Visoka predstavnica EU Federika Mogerini čestitala je danas Aleksandru Vučiću na izboru za predsednika Srbije i poželela mu sve najbolje na novoj funkciji.

foto: Fonet / Nenad Orevi

10:17 RIK: Ovo su poslednji podaci o izborima

Prema rezultatima Republičke izborne komisije, na uzorku od 91,39 odsto biračkog tela, pobednik predsedničkih izbora je kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić koji je osvojio poverenje 55,13 odsto birača koji su glasali. Na drugom mestu je Saša Janković sa 16,26 odsto glasova, zatim slede Luka Maksimović sa 9,43 odsto i Vuk Jeremić sa 5,64 odsto glasova. Na petom mestu je kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj sa osvojenih 4,47 odsto glasova, dok su ostali kandidati zajedno osvojili 7,41 odsto.

10:13 Kosovo ne menja stvar

Nema govora da će glasovi koji će stići sa Kosova, iz dijaspore i iz zatvora promeniti redosled kandidata, izjavio je danas Srđan Bogosavljević iz agencije IPSOS.

I NAKON ČETNIKA ČETNIK! Hrvatski mediji žestoko uvredili Vučića!

9:23 Nezvanični rezultati iz Mladenovca: Vučić duplo više glasova od Belog u rodnom mestu

IPAK NE TAKO JAKO: Beli u rodnom mestu izgubio od Vučića, i TO ŽESTOKO!

09:14 Toma na poziciji još dva meseca

foto: printscreen

- Mandat odlazećem predsedniku Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja, nakon čega će uslediti konsultacije izabranog predsednika države sa partijama i izbor predsednika vlade - objasnila je Maja Gojković.

9:01 RIK: Na osnovu 90 odsto glasova nepromenjeno stanje

Prema najnovijim podacima Republičke izborne komisije (RIK) o privremenim rezultatima glasanja na izborima za predsednika Srbije, Aleksandar Vučić osvojio je 55,09 odsto glasova.

Prema podacima na osnovu 90,86 odsto obradjenog biračkog materijala, Saši Jankoviću pripalo je 16,26 odsto glasova, Luki Maksimoviću 9,04 odsto, a Vuku Jeremiću 5,33 odsto, dok je Vojislav Šešelj osvojio 4,47 odsto glasova, prenosi RTS.

Glasalo je ukupno 54,63 odsto birača.

8:57 Vučić pobedio i u Beogradu

Prema preliminarnim rezultatima jednog stranačkog izbornog štaba predsednički kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odneo je ubedljivu pobedu i u glavnom gradu, tvrdi Blic.

Prema prvim prebrojanim rezultatima 44,7 odsto građana svoj glas dao je Vučiću.

8:43 Popović: Nismo zadovoljni

foto: Beta

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije (DS S) Aleksandar Popović izjavio je da se prema podacima te partije njegov rezultat na nedeljnim izborima kreće između 1,2 i 1,3 posto, te da ne mogu da budu zadovoljni.

8:37 Janković: Nije gotovo

Saša Janković, koji je na izborima osvojio drugo mesto, sinoć kasno je najavio da "nije sve gotovo". Opširnije

8:36 Podsećamo na rezultate IPSOS-a na osnovu 93 odsto obrađenih glasova

foto: Espreso

8:35 Mediji u regionu bruje: Pobeda Vučića vest broj 1

VUČIĆ SLAVIO DO JUTRA UZ TRUBAČE! Kako je region video izbore u Srbiji (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.