BELI JE ŠAMARČINA POLITIČKIM STRANKAMA U SRBIJI: Profesor Milan Jovanović o rezultatima izbora
Foto: Espreso.co.rs

prve analize izbora

BELI JE ŠAMARČINA POLITIČKIM STRANKAMA U SRBIJI: Profesor Milan Jovanović o rezultatima izbora

Ove izbore su obležili zabrinjavajući momenti poput izlaska na izbore sa negativnim pristupom, dakle protiv a ne za nekoga, ali i niska izlaznost, ocenjuje profesor Fakulteta političkih nauka Ivo Visković
Objavljeno: 21:08h

Ove izbore su obležili zabrinjavajući momenti poput izlaska na izbore sa negativnim pristupom, dakle protiv a ne za nekoga, ali i niska izlaznost, ocenjuje profesor Fakulteta političkih nauka Ivo Visković.

- Imali smo bele listiće, pa kandidata Belog kao paradigmu nezadovoljstva građana, a bojim se da bismo mogli imati "beli kugu" na nekom sledećem glasanju - izjavio je Visković gostujući na RTS, gde je ukazao na nešto nižu izlaznost na ovim izborima.

Profesor Milan Jovanović je, sa druge strane, komentarisao kako izlaznost nije mala, ali da Beli jeste "zabrinjavajući sociološki momenat" i "šamarčina političkim strankama".

-Ovu predsedničku trku obeležili su elementi negativne, čak prljave kampanje, nova generacija političara koji su se kandidovali, kao i utisak da je glavna bitka bila za drugi krug, dok je favorit bio unapred poznat - rekao je Jovanović

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.