IZBORNI BISERI U SRBIJI! Šef biračkog odbora se uspavao, obijali vrata da bi mogli da glasaju...
Foto: Dragan Kadić

Smešna strana

IZBORNI BISERI U SRBIJI! Šef biračkog odbora se uspavao, obijali vrata da bi mogli da glasaju...

Dan na biralištima U Srbiji obeležile su manje nepravilnosti, ali i bizarne situacije. Tako je jedno glasačko mest otvoreno sa zakašnjenjem jer se uspavao predsednik biračkog odbora, a drugom su glasali građani iako im biračko mesto nije tu
Objavljeno:

Na biračkom mestu u selu Meševo u Kruševcu početak glasanja je kasnio oko pola sata jer se predsednik biračkog odbora uspavao i kasnio sa otključavanjem školske zgrade.

Po rečima Ivana Anđelića, predsednika GIK, glasanje na ovom biračkom mestu neće biti produženo jer je kašnjenje bilo manje od sat vremena, a u Meševu nema puno birača.

Sa izuzetkom biračkog mesta u selu Bioska, sva glasališta u Užicu su na vreme otvorena. U Biosci, na biračkom mestu 11 početak glasanja kasnio je desetak minuta, jer članovi izborne komisije nisu mogli da pronađu ključ kuće u kojoj se glasa.

foto: Fonet/Zoran Mrđa

U Subotici su zabeležene i prve nepravilnosti na današnjim izborima, kada su dva birača glasala na pogrešnom biračkom mestu, naveo je CeSID na svom tviter nalogu. Kako navode, dva birača su u Mesnoj zajednici Banat, na biračkom mestu broj 41, glasali na pogrešnom mestu i potpisali se u pogrešan izvod iz biračkog spiska.

Kako navodi CeSID, u Kosjeriću je glasanje na biračkom mestu broj 23 kasnilo 30 minuta jer se predsednik biračkog odbora nije pojavio, dok potpredsednik nije ima ključ birališta, pa je biračko mesto otvoreno nasilno. Lozničanin Jovan Milić (86), koji je tačno u sedam sati došao na biračko mesto, nije mogao odmah da glasa jer biračka kutija nije bila zapečaćena. On je zato pomogao članovima komisije da zapečate glasačku kutiju, jer je jedino on kod sebe imao upaljač, kojim je neophodno otopiti vosak pre pečaćenja.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.