PREDIZBORNI HAOS U LAZAREVCU: Koordinator RIK uhapšen, predsednik jednog odbora izvršio samoubistvo!
Foto: Dragan Kadić

šta se dešava?

PREDIZBORNI HAOS U LAZAREVCU: Koordinator RIK uhapšen, predsednik jednog odbora izvršio samoubistvo!

Na sednici se čulo i da je, takodje u Lazarevcu, predsednik jednog biračkog odbora izvršio samoubistvo, a u njegovoj kući se nalazi izborni materijal
Objavljeno: 14:27h

Koordinator radnog tela RIK i načelnik opštinske uprave Lazarevac Mihailo Gajić uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja i uništavanja izbornog materijala, rečeno je danas na sednici RIK.

Na dnevnom redu današnje sednice je donošenje izmena odluke o obrazovanju radnog tela RIK u opštini Lazarevac, a predsednik RIK je rekao da je Komisija dobila zvanično obaveštenje od Gajića, koji predlaže da bude razrešen i da se njegov zamenik Dragiša Živić imenuje za novog koordinatora radnog tela.

Jedna od koordinatora RIK za Beograd Darija Šajin rekla je da je Gajić uhapšen pre dva dana, da ga je policija dva puta to veče privodila, jer se, kaže, nasilno ponašao i uništio dva glasačka listića.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, govoreći o tom incidentu, rekao je da je telefonom obavešten da je prilikom predaje izbornog materijala Gajić uhapšen, da su uzete izjave prisutnih, te da je o tome obavešteno tužilaštvo.

"Dobićemo zapisnike o tome šta se desilo sa biračkim materijalom", rekao je Dimitrijević i naveo da su slučaj hapšenja preuzelo tužilaštvo i MUP, te da se pretpostavlja da će državni organi podneti krivičnu prijavu protiv njega.

Predstavnici opozicije u RIK tražili su da se dnevni red današnje sednice dopuni i odlučivanjem o tome da RIK podnese krivičnu prijavu protiv Gajića, ali taj predlog nije usvojen.

Zamenica predsednika RIK Željka Radeta iz SRS rekla je da je zatečena, jer je tek na sednici čula za taj incident u Lazarevcu, te upitala zašto joj nije ranije javljeno budući da je i ona jedan od koordinatora RIK za Beograd.

Na sednici se čulo i da je, takodje u Lazarevcu, predsednik jednog biračkog odbora izvršio samoubistvo, a u njegovoj kući se nalazi izborni materijal.

Nikakvi drugi detalji nisu saopšteni.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.