PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO NAKON SASTANKA SA PREMIJEROM ALBANIJE RAMOM: Otvoreni Balkan doneo ogromnu korist
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

važni detalji!

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO NAKON SASTANKA SA PREMIJEROM ALBANIJE RAMOM: Otvoreni Balkan doneo ogromnu korist

Sastanak je održan u Vili Mir

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom.

Sastanak je održan u Vili Mir.

Obraćanje predsednika Vučića

- Poželeo sam dobrodošlicu Rami, posle decenija ćutanja smo nas dvojica počeli da menjamo loše nasleđe. Prethodnih godina smo pokazali rezultatima da naše zemlje i naši narodi mogu da idu mnogo brže napred i da sarađuju. Videćete koliko je značajno uvećana ta razmena između naših zemalja. I uvoz i izvoz. Poklapa se i sa Zapadnim Balkanom, ali i boljim političkim odnosima. Mi pozdravljamo angažovanje Albanije u okviru Berlinskog kongresa - rekao je predsednik na početku i dodao da je značajno uvećana razmena između naših zemalja, a to se poklapa sa Otvorenim Balkanom i boljim političkim odnosima.

- Znamo da će premijer Rama uložiti ogromnu energiju da se dođe do važnih rezultata. Mi smo uvek podržavali angažovanje Albanije u sklopu Berlinskog kongresa. Što se tiče Otvorenog Balkana, mi smo koliko je to bilo moguće u kratkom vremenu. Tokom večere ćemo nastaviti da razgovaramo, verujem da ćemo imati još nekoliko sati za razgovore. Mi smo sa Albanijom i Severnom Makedonijom pokrenuli inicijativu Otvoreni Balkan koja je donela koristi za svakoga od nas, prvenstveno za sve naše građane. Ta inicijativa koja je potekla može da doprinese daljem zbližavanju naroda i boljem životnom standardu svih naših građana. I u narednom periodu ćemo imati zajedničke sastanke - naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik je istakao da će Srbija dati sve od sebe da razvija istinske i iskrene odnose sa Albanijom.

Obraćanje Edija Rame

- Hvala mnogo na gostoprimstvu i prilici da se sastanemo. U okviru posete svim prestonicama na Zapadnom Balkanu koje su povezane i koje su u vezi sa samitom koji će biti u okviru Berlinskog procesa, a i kako bismo razgovarali o temama uzajamnog interesa.

- Sa tenzijama koje su prisutne na severu Kosova izbegavamo da svoja mišljenja iznesemo javno, kako ne bismo pogoršali situaciju i okrenuli je u smeru u kom ne treba.

Aleksandar Vučić
foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Albanski premijer posetio je ranije danas Sarajevo i Podgoricu, a juče je boravio u Skoplju i Prištini.

Rama se nalazi u poseti regionu u okviru priprema za Berlinski proces kojim će Tirana predsedavati u oktobru.

Podsetimo, predsednik Vučić prisustvovao je danas trilateralnom Samitu Srbije, Austrije i Mađarske sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Vučić, Orban i Nehamer razgovarali su o svim bitnim bezbednosnim pitanjima od strateškog značaja za naše zemlje, pogotovo imajući u vidu rizike i sve veće izazove kojima smo izloženi i mi i cela Evropa.

Espreso/Kurir.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.