VUČIĆ: Danila želeli da ponize pa mu rekli da skine majicu! Plašim se za Srbe, evo šta se dole sprema
Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin: TV Prva

GOSTOVANJE

VUČIĆ: Danila želeli da ponize pa mu rekli da skine majicu! Plašim se za Srbe, evo šta se dole sprema

Vučić je takođe rekao da je laž da je na Vidovdan kosovska policija naterala njegovog sina Danila da skine majicu

Objavljeno: 10:26h

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ovog jutra je gost Jutarnjeg programa na TV Prva, gde govori o svim aktuelnim i važnim temama za Srbiju.

Kako je predsednik rekao na samom početku gostovanja, "Euleks danas saopštava da prate 109 slučajeva uhapšenih Srba, 11 iz poslednjeg perioda, a ima Srba koji su dve godine u pritvoru, takve izjave Euleksa vređaju, postavljam pitanje Euleksu i celom Briselu i Berlinu zašto je Dušan Obrenović u pritvoru, svi lažu da ne znaju da je potpuno nevin, i svi ostali uhapšeni Srbi su nevini i uhapšeni po ličnom nalogu Kurtija i Svečlje".

- Mog sina su prištinske vlasti želele da ponize, dokazali smo da su ga zaustavljali tri puta, nisu mu skinuli majicu sa natpisom "Predaja nije opcija", jer on to nije želeo da dozvoli - dodao je.

Vučić je takođe rekao da je laž da je na Vidovdan kosovska policija naterala njegovog sina Danila da skine majicu

- Predaja nije opcija. "Ni majcu, ni sprsku zastavu, dok je živ neće nikome da preda. Istakao je da nije tačno ni to da je njegov sin Danilo otišao na KiM na Vidovdan da bi provocirao, pošto tamo ide već 13 godina i nikoga nije uvredio niti bilo šta ružno uradio.

Vučić je rekao da, ipak, Danilo bez obzira što su ga zaustavljali na KiM tri puta tog dana, i hteli da ponize, nije osetio ni najmanje u odnosu na ono što Srbi na severu KiM doživaljavaju - brutalnu troturu, hapšenja i šikaniranje.

Kako kaže, detalje je saznao tek kada mu se sin vratio u Beograd.

U nastavku je rekao da je veoma zabrinut za građane na KiM, kao i da je danas došao na TV Prva da saopšti i neke dobre vesti.

- Ako me pitate, ja sanjam da napredujemo, da imamo obilaznicu, da otvaramo fabrike - istakao je i dodao: "Kurti živi za to da bude novi Enver Hodža i da protera Srbe sa vekovnih ognjišta".

- Sa Kuritijem nema ni razgovora, ni normalnosti, ni časti, ni reči, veoma sam zabrinut za naš narod na KiM. Molim Srbe samo da se čuvaju i sklone na izvesno vreme, jer čovek "nije svoj", plašim se da će teror postati još gori. On je umislio da je "novi albanski lider", koji će da ujedini sve. Očekujem ofanzivu - kaže Vučić.

- Recite mi, molim vas, po kom to aktu Kosovske bezbednosne snage imaju pravo da postoje, po kom aktu ih naoružavate? I znate šta nam kažu otvoreno: Po našem pravu "jačeg", mala ste vi Srbija da se pitate.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.