VUČIĆ RAZGOVARAO SA URSULOM FON DER LAJEN O SITUACIJI NA KiM: Evo šta je saopštio
Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa Ursulom fon der Lajen, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

objavljeno je

VUČIĆ RAZGOVARAO SA URSULOM FON DER LAJEN O SITUACIJI NA KiM: Evo šta je saopštio

Vučić je na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav" naveo da je predsednicu EK upoznao sa stavovima Srba na severu Kosovu i Metohije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o situaciji na Kosovu i Metohiji, posebno na severu pokrajine.

Vučić je na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav" naveo da je predsednicu EK upoznao sa stavovima Srba na severu Kosovu i Metohije i zahtevima za poštovanje njihovih prava, koja su svakodnevno ugrožena.

- Predsednica Fon der Lajen je izrazila zabrinutost zbog aktuelnog stanja i tražila da učinim sve da bi došlo do deeskalacije - rekao je Vučić u objavi.

Kako se navodi, u razgovoru je bilo reči i o saradnji Srbije i Evropske komisije, odnosno Evropske unije, a sagovornici su zaključili da ona donosi korist obema stranama i dogovorili nastavak uspešne saradnje.

"Hitna potreba za deeskalacijom"

Fon der Lajen je ranije danas telefonom razgovarala i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, nakon čega je na Tviteru navela da je istakla hitnu potrebu za deeskalacijom situacije na KiM.

Vučić i Kurti juče su imali telefonske razgovore sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, koji je takođe zatražio deeskalaciju.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.