UKRAJINCI UDARILI NA "VRATA KRIMA": Projektilima "storm šedou" granatirali most koji povezuje Krim i Herson!
Foto: Promo

usijanje

UKRAJINCI UDARILI NA "VRATA KRIMA": Projektilima "storm šedou" granatirali most koji povezuje Krim i Herson!

Na mostu je obustavljen saobraćaj jer je pretrpeo velika oštećenja, a veruje se da su Ukrajinci za napad koristili projektile dugog dometa "storm šedou" koje su dobili od Velike Britanije

Objavljeno:

Ukrajinske snage granatirale su most "Čongar", koji mnogi nazivaju "vratima Krima", a koji povezuje ovo poluostrvo s Hersonskom oblasti i jugom Ukrajine!

Na mostu je obustavljen saobraćaj jer je pretrpeo velika oštećenja, a veruje se da su Ukrajinci za napad koristili projektile dugog dometa "storm šedou" koje su dobili od Velike Britanije. Posle ovog udara, nameće se pitanje - kako će Rusi da se osvete? Volodimir Zelenski je već na oprezu! Tvrdi da su ukrajinske obaveštajne službe dobile informaciju da Rusija razmatra scenario terorističkog napada na nuklearnu elektranu u Zaporožju. To međutim, u Kremlju demantuju uz tvrdnju da Ukrajina plasira još jednu, kako su rekli, laž. Ipak, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je bio jasan po pitanju mogućnosti da ukrajinske snage napadnu rusku teritoriju, uključujući i Krim. On je rekao "da bi upotreba zapadnog oružja van zone specijalne operacije, kako nazivaju invaziju, izazvala trenutne ruske udare na sedišta donošenja odluka u Ukrajini". Takav potez, dodao je, značio bi potpuno uključivanje SAD i Velike Britanije u sukob.

U Usijanju pitamo kako će Rusija reagovati posle gađanja Krima? Da li sledi odmazda? U kakvom je stanju moral i jedne i druge vojske, posle 484 dana ratovanja? Koga je rat iscrpljivanja više istrošio?

Gosti Usijanja:

prof. Časlav Koprivica, Fakultet političkih nauka

Marko Anđelković Slijepčević, advokat

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje večeras od 19.55 časova na Kurir televiziji!

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.